Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2253 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

body z povrchu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: body z povrchu
    Zasláno: 10.říj.2022 v 16:30
Zdravím
Mám povrch, udělaný z výšek (texty). Civil se tak tváří, že nemá žádné body... Potřeboval bych ale dostat "body" tohoto povrchu ven do texťáku.
Určitě to nějak jde, ale "slepý jsem, nevidím" ...
Předem děkuji za nápady

J. Mantlík

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2022 v 23:13
Dobrý den,
doporučila bych použít naši funkci "COGO body z povrchu" z Civil Tools.
Pokud nemáte Civil Toolsy, tak mě napadá ještě jeden způsob. Nastavte takový styl povrchu, který má zobrazené body. Použijte funkci extrahovat objekty. Převeďte vzniklé autocad body na COGO.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2022 v 12:11
Děkuji za odpověď
Původně jsem právě zkoušel "COGO body z povrchu" z Civil Tools. Pak jsem se ale zakousnul na exportu cogo ven do txt.
Cogo body neměl být účel, kolega potřeboval načíst povrch do jiného souboru
TAk teď jsem zkusil druhou možnost, co uvádíte. Konečně jsem uviděl i tu extrakci objektů, ale vzniklé acad body jsem exportoval do texťáku (prastarou utilitou CAD Studia "xbody.lsp")
Takže děkuji za to postrčení druhou možností
J. Mantlík

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2022 v 21:32
Tak pro příště, výpis COGO bodů do txt najdete v Toolspace - Sada nástrojů - Různé pomůcky - Zprávy - Body - Výkaz bodů
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2022 v 23:39
A co export/import povrchu přes LandXML?

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2022 v 10:16
Děkuji, to je nejlepší varianta Thumbs Up
Tuhle kartu v toolspace jsem díky Vám otevřel poprvé a "až bude čas" to probrat podrobněji

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2022 v 10:19
ad _Vlk
Děkuji, ale LandXML zatím ne (nebyla potřeba, ale třeba jednou bude ...)
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1080:Import seznamu bodů pro model terénu.
Tip 11951:Vytvoření povrchu terénu z mračna bodů.
Tip 12960:DistZM - výška bodu nad terénem.
Tip 10560:Jak vybrat body ležící nad/pod zadaným povrchem?
Tip 4214:Přesunutí projektu Revitu v ose Z (např. k modelu terénu).
Tip 9142:Chyba při exportu bodů: Žádné body nebyly ze zdroje převedeny


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.