Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3068 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Aktualizace výkresů...

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktualizace výkresů...
    Zasláno: 25.říj.2022 v 08:11
Dobrý den,
ve výkresu mám tabulku bodů (nyní Inv2023), Když v modelu dám vypnout díry, protože to potřebuji k něčemu jinému a otevřu výkres, tak se mi ztratí ta tabulka bodů, zůstane tam pouze její záhlaví.
I když zapnu díry a součást uložím, tak se mi neprovede aktualizace ve výkresu. Oba soubory v jedné projektové složce. :-((
Děkuji za pomoc, jak vynutit aktualizaci výkresů.

PS. s tím, když něco změním v modelu a ono se to nezobrazí ve výkresu se občas setkávám, tak dělám výkres znovu, ale to asi není dobře.

Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 391
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2022 v 11:45
Zdravím,
není normální, aby se výkres neaktualizoval dle modelu (ověřte, že nemáte odloženou aktualizaci: otevřít/možnosti..)

Jestliže potřebujete častěji řešit viditelnost prvků, pak je pro Vás vhodná nová fce. stav modelu.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2022 v 11:45
Dobrý den,
byla jsem trochu nemocná mimo PC.
Tam je to v pořádku, není zatrženo, přesto to nefunguje.
Děkuji za nějaký další typ.
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2022 v 12:39
Zkuste u nastavení příslušného pohledu ve výkresu změnit volbu asociativní ano/ne. I když pochybuji, že by to byla příčina problému se skrytím a viditelností děr. Týká se to situací, kdy nějaký díl v sestavě skryjete/zobrazíte a on pak je/není zobrazen ve výkrese.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/pohled.jpg

Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 391
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2022 v 09:53
Dobrý den, když vytváříte tabulku otvorů, tak ty otvory výběrem označíte, Inventor si tento výběr pamatuje. Jestliže otvory vypnete, tak se "provázanost" ztratí.

Výkres nesmíte aktualizovat, když máte otvory vypnuté. Pakliže výkres otevřete tak ho bez uložení zavřete. V momentě, kdy model vrátíte do stavu s otvory můžete výkres otevřít (tabulka bude OK)

Jestliže potřebujete častěji přepínat stav modelu, nebo mít ve výkrese oba stavy (viditelnost prvků) doporučuji již zmíněnou fce. stav modelu.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.