Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
SVG do náčrtu |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
RadkaV
Diskutér Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 61 |
Téma: SVG do náčrtu Zasláno: 20.led.2023 v 10:12 |
Dobrý den,
hledám spolehlivé řešení, jak zpracovat v Inventoru různá loga apod. Pokus 1. Převedla jsem si bitmapu do SVG Potom jsem chtěla použít Online konvertor CAD formátů do DXF (zde z https://www.cadforum.cz/catalog/cc.asp?go=convert ale vyhodilo mi to chybu. CHYBA. Převod skončil chybou {"error":"API v1 was discontinued on January 1, 2022. Please migrate to API v2.","code":400} PS. pokud by to měla být nějaká aktualizace u mně v PC, tak to nevím jak) Pokus 2. To SVG jsem chtěla otevřít v AutoCadu a převést do DXF a posléze to použít v inventoru, ale ten soubor se mi neotevřel a Autocad nevyhodil žádnou chybu. Obrazovka je prázdná. Má prosím Vás někdo radu proč se mi to takto chová? Jak to řešit. A nebo má někdo osvědčený a funkční postup? Jak z Bitmapy dostat funkční vektor do náčrtu v Inventoru. a) obtahovat křivkami jsem dělala do teď u jiných věcí a je to zdlouhavé. b) Dle Google zkouším kde co, ale moc to nejde. Přikládám bitmapu z které jsem udělala SVG. Děkuji moc Upravil RadkaV - 20.led.2023 v 10:20 |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21749 |
Zasláno: 20.led.2023 v 16:10 |
Převod přes ten automat v sekci Převodníky (podíváme se proč nefunguje) není co kvality nic moc:
Ale on už je hodně podivný ten SVG podklad. Nejsnazší cesta převodu je asi přes Illustrator, Inkscape, Fusion 360 nebo CorelDraw.
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-system |
|
RadkaV
Diskutér Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 61 |
Zasláno: 21.led.2023 v 20:16 |
Dobrý den,
tak jsem trasováním udělala DXF i DWG z Corelu. Otevřu vše v AutoCadu, naimportuji do Inventoru. Super. Ale nejde mi vybrat geometrie pro vysunutí. Maximálně co se mi podaří, tak je to, že vysunu plochu obvodu (tak z toho mám vykrajovátko) a nikoliv plošný objem. Asi někde dělám v postupu chybu. V autocadu jde ta geometrie vyšrafovat, tedy by asi měli být body spojené. Tak nevím kudy dál.
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21749 |
Zasláno: 22.led.2023 v 13:57 |
Lépe je pracovat s křivkou (uzavřenou) než se splinem (který vyleze přímo z Corelu). Pomocí
KEDIT (přesnost=1) jsem spline v AutoCADu převedl na křivku, tu přes copy-paste přenesl do náčrtu Inventoru, Sketch Doktorem ověřil, že je v pořádku, a Vysunutím (vypnout režim Povrch) převedl na objem.
|
|
|
RadkaV
Zasláno: 22.led.2023 v 17:58 |
Dobrý den a děkuji za pomoc.
Musíte tam udělat nějaký krok, který nepopisujete a který považujete za úplně základní znalost. Mně totiž nejde v Inventoru vybrat Dala jsem: kedit Vybrala "násobně" a označila celý obrys obdélníkovým tažením a "enter" Na dotaz !převést úsečky,..." dala "A" Na "Určete přesnost převodu spline" dala "1" a enter Potom to po mně chtělo zadat možnosti a tak z nabídky vybrala "připoj" a zadala hodnotu "0" A "esc" ukončila (vyzkoušela jsem i možnost z té nabídky nic nevybírat) Potom Ctrl+c a Ctrl+v do náčrtu inventoru. A dělá mi to jenom plochu. Automaticky. Když ji v rohu přepnu na reřim vysunutí, tak nemohu vybrat profil. Tak někde dělám nějakou chybu. Asi něco co je všem jasné. Morduju se s tím celou neděli, abych zde tolik neobtěžovala, ale nepřiška jsem na to, nevygůglila. Děkuji za pomoc |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 23.led.2023 v 06:30 |
Ne, naopak "krokem navíc" je asi to "Násobně".
Vzal jsem ten poslední DXF, je tvořen jednou uzavřenou spline. Tu jsem přes KEDIT, Převést na křivku, přesnost 1, převedl na uzavřenou křivku (polyline). Tu přes copy-paste do náčrtu Inventoru (2023) a v něm jsem jen dal vytažení (zrušen režim povrch). |
|
|
IPíša
Diskutér Přihlášen: 28.led.2013 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 31 |
Zasláno: 23.led.2023 v 14:59 |
Já jsem SVG převáděl přes Inkscape. Ale v DXF už mi to pak v Inventoru vytahuje normálně.
|
|
RadkaV
Zasláno: 23.led.2023 v 18:19 |
Děkuji za trpělivost,
jenže, když já otevřu to DXF, tak je složeno z mnoha spline. Tedy je musím vybrat všechny. Proto to "násobně". Když nevyberu "násobně", musela bych obklikat všechny spline. Asi nerozumím tomu příkazu, jak s ním pracovat. Děkuji |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 2,012 sekund.