Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4134 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

SVG do náčrtu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: SVG do náčrtu
    Zasláno: 20.led.2023 v 10:12
Dobrý den,
hledám spolehlivé řešení, jak zpracovat v Inventoru různá loga apod.

Pokus 1.
Převedla jsem si bitmapu do SVG

Potom jsem chtěla použít Online konvertor CAD formátů do DXF (zde z https://www.cadforum.cz/catalog/cc.asp?go=convert
ale vyhodilo mi to chybu. CHYBA. Převod skončil chybou {"error":"API v1 was discontinued on January 1, 2022. Please migrate to API v2.","code":400}
PS. pokud by to měla být nějaká aktualizace u mně v PC, tak to nevím jak)

Pokus 2.
To SVG jsem chtěla otevřít v AutoCadu a převést do DXF a posléze to použít v inventoru, ale ten soubor se mi neotevřel a Autocad nevyhodil žádnou chybu. Obrazovka je prázdná.


Má prosím Vás někdo radu proč se mi to takto chová? Jak to řešit.

A nebo má někdo osvědčený a funkční postup? Jak z Bitmapy dostat funkční vektor do náčrtu v Inventoru.
a) obtahovat křivkami jsem dělala do teď u jiných věcí a je to zdlouhavé.
b) Dle Google zkouším kde co, ale moc to nejde.

Přikládám bitmapu z které jsem udělala SVG.

Připojené souboryzipuploads/105690/SVG.zip

Děkuji moc






Upravil RadkaV - 20.led.2023 v 10:20
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2023 v 16:10
Převod přes ten automat v sekci Převodníky (podíváme se proč nefunguje) není co kvality nic moc:

Ale on už je hodně podivný ten SVG podklad. Nejsnazší cesta převodu je asi přes Illustrator, Inkscape, Fusion 360 nebo CorelDraw.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2023 v 20:16
Dobrý den,
tak jsem trasováním udělala DXF i DWG z Corelu. 
Otevřu vše v AutoCadu, naimportuji do Inventoru. Super.

Ale nejde mi vybrat geometrie pro vysunutí.

Maximálně co se mi podaří, tak je to, že vysunu plochu obvodu (tak z toho mám vykrajovátko) a nikoliv plošný objem.

Asi někde dělám v postupu chybu.

V autocadu jde ta geometrie vyšrafovat, tedy by asi měli být body spojené.


Připojené souborydxfuploads/105690/01.dxf

Tak nevím kudy dál.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2023 v 13:57
Lépe je pracovat s křivkou (uzavřenou) než se splinem (který vyleze přímo z Corelu). Pomocí KEDIT (přesnost=1) jsem spline v AutoCADu převedl na křivku, tu přes copy-paste přenesl do náčrtu Inventoru, Sketch Doktorem ověřil, že je v pořádku, a Vysunutím (vypnout režim Povrch) převedl na objem.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/extru1.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2023 v 17:58
Dobrý den a děkuji za pomoc.
Musíte tam udělat nějaký krok, který nepopisujete a který považujete za úplně základní znalost. Mně totiž nejde v Inventoru vybrat 

Dala jsem: kedit
Vybrala "násobně" a označila celý obrys obdélníkovým tažením a "enter"
Na dotaz !převést úsečky,..." dala "A"
Na "Určete přesnost převodu spline" dala "1" a enter
Potom to po mně chtělo zadat možnosti a tak z nabídky vybrala "připoj" a zadala hodnotu "0"
A "esc" ukončila
(vyzkoušela jsem i možnost z té nabídky nic nevybírat)

Potom Ctrl+c a Ctrl+v do náčrtu inventoru. A dělá mi to jenom plochu. Automaticky. Když ji v rohu přepnu na reřim vysunutí, tak nemohu vybrat profil.

Tak někde dělám nějakou chybu. Asi něco co je všem jasné. Morduju se s tím celou neděli, abych zde tolik neobtěžovala, ale nepřiška jsem na to, nevygůglila.
Děkuji za pomoc







Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2023 v 06:30
Ne, naopak "krokem navíc" je asi to "Násobně".

Vzal jsem ten poslední DXF, je tvořen jednou uzavřenou spline. Tu jsem přes KEDIT, Převést na křivku, přesnost 1, převedl na uzavřenou křivku (polyline). Tu přes copy-paste do náčrtu Inventoru (2023) a v něm jsem jen dal vytažení (zrušen režim povrch).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
IPíša Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.led.2013
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IPíša Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2023 v 14:59
Já jsem SVG převáděl přes Inkscape. Ale v DXF už mi to pak v Inventoru vytahuje normálně.
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2023 v 18:19
Děkuji za trpělivost,
jenže, když já otevřu to DXF, tak je složeno z mnoha spline. Tedy je musím vybrat všechny. Proto to "násobně". Když nevyberu "násobně", musela bych obklikat všechny spline.
Asi nerozumím tomu příkazu, jak s ním pracovat.

Děkuji


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12693:Jak v Inventoru vytáhnout do 3D logo z SVG podkladů?
Tip 8990:Jak převést DWG výkres do formátu SVG? (mezikonverze)
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 3005:VIPJak exportovat výkres z Inventoru do vektorového formátu WMF (a dalších)?
Tip 12159:VIPSnadný převod souborů SVG, CGM, VSD nebo AI do AutoCADu. Převod DWG-DXF.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.