Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5694 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přepínač

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2023
Stav: Offline
Bodů: 255
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přepínač
    Zasláno: 11.srp.2023 v 12:56
Zdravím,
šlo by tlačítko fungující jako přepínač?
Jedná se mě o rychlé zmrazení / rozmrazení dané hladiny.
Hladina by byla přímo definována v příkazu, nechci vybírat ! např: "text1"
Když by to šlo maskou*, bylo by to úžasné :-)    např: "text*"

díky moc Ondřej
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 64GB, RTX A4500, 2x27"
ACA 2023, ntb LENOVO P 16 G1
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21545
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2023 v 15:31
Šlo, zkuste:

;Layer Freeze/Thaw toggle (Arkance Systems)

(vl-load-com)

(setq *acaddoc* (vla-get-activedocument (vlax-get-acad-object)))

(defun C:LFT ( / LFT_name flg lo)
 (setq LFT_name "MOJEHLADINA") ; layer to process
 (cond
      ( (= (strcase (getvar 'CLayer)) (strcase LFT_name))
        (princ "\nCannot freeze current layer")
      )
      ( (setq lo (tblobjname "LAYER" LFT_name))
        (setq lo (vlax-ename->vla-object lo))
        (vlax-put lo 'Freeze (setq flg (~ (vlax-get lo 'Freeze))))
        (if (= flg 0) (vla-regen *acaddoc* acActiveViewport))
      )
      ( (princ (strcat "\nLayer " LFT_name " does not exist.")))
 )
 (princ)
)

(setq *LFTM_status* nil)

(defun C:LFTM ( / LFT_name)
 (setq LFT_name "MOJEHLADINY*") ; layers to process (mask)
 (command "_-LAYER" (if *LFTM_status* "_FR" "_TH") LFT_name "")
 (setq *LFTM_status* (not *LFTM_status*))
 (princ)
)

(princ "\nLFT and LFTM toggle loaded.")
(princ)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2023
Stav: Offline
Bodů: 255
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2023 v 12:06
Opět báječné, díky moc...
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 64GB, RTX A4500, 2x27"
ACA 2023, ntb LENOVO P 16 G1
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2414:Jak smazat zapomenuté heslo BIOSu v HP Kayak XU?
Tip 5512:VIPPřepínač pro zkrácení doby a objemu záloh úložiště serveru ADMS.
Tip 416:Přepínač /c při spouštění AutoCADu a asociativita s DWG.
Tip 258:Vytvořil jsem z několika entit Skupinu, ale při výběru objektů se mi stále entity vybírají jednotlivě
Tip 14143:Proč mi v Maye přestal fungovat přepínač na Legacy Viewport?
Tip 11196:Spuštění AutoCADu v bezpečném režimu (bez hardwarové akcelerace)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,570 sekund.