Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8000 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zoom 1:1

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zoom 1:1
    Zasláno: 03.říj.2023 v 19:36
Da se nejakym zpusobem nastavit zoom pri tvorbe nacrtu na 1:1 (zobrazeni na monitoru vuci skutecnosti)? Pripadne jde nekam ulozit nastavene priblizeni, kdyz si to pracne najdu manualne a pak nejak rychle obnovit? Nechce se mi verit ze to Inventor neumi, kdyz tohle zvladal i predpotopni CAD ktery jsem pouzival v dobach kdy Inventor jeste ani neexistoval. Proste se v parametrech nastavila sirka a vyska monitoru a jedinym klikem bylo vyreseno. 

Jde mi o to, ze casto kreslim veci ktere je nejrychlejsi obtahnout podle predmetu prilozeneho k obrazovce a to trefovani meritka je opravdu opruz. Kdyz potrebuji udelat napriklad drzak na krimplovaci kleste, tak je jejich skemovani, foceni na profilprojektoru apod. naprosta ztrata casu. Proste je prilozim k monitoru, obkreslim a je bleskove hotovo s dostatecnou presnosti pro takovy ucel.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21488
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2023 v 20:57
Pro AutoCAD jsme na to dělali utilitu VIEW11 - https://www.cadforum.cz/cz/cad-model-na-obrazovce-1-1-ve-skutecnych-rozmerech-mm-tip8793 - asi by šlo něco podobného i pro Inventor, ale je to hodně nepřesná metoda, takový spíš vtípek, asi není použitelné pro vážnější projekt.
To spíš vzít šupleru a parametry zadat do náčrtů.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2023 v 22:41

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 65085/kl.JPG

Pokud je to nejaky normalni tvar, tak je urcite rychlejsi to odmerit, ale treba ted delam futral na nejruznejsi elektrikarske kleste ktere maji ruzne zaoblene tvary, nahodile uhly apod a to se odmeruje dost spatne a nespolehlive. Tady neni milimetr zadna mira, dulezite je ale dodrzet celkovou geometrii. Proste prilozim kleste na monitor, mysi je carami obkreslim a hned je hotovo.



Upravil peterka256 - 03.říj.2023 v 22:44
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2023, SolidEdgeE 2023
Stav: Offline
Bodů: 223
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2023 v 07:04
Na tohle ani není potřeba to měřítko 1:1. Prostě to obkreslím, změřím jednu referenční kótu (délka kleští), tu samou kótu sám do skici a pak to celé nazvětšuji v poměru těch kót.

Pavel Štyl
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8658:Nedokumentovaná změna chování Zoom v AutoCADu 2013.
Tip 6291:Zrychlení zoomování kolečkem myši v Inventoru.
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,648 sekund.