Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Kótování v rovině |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
lukasek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 15.pro.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Téma: Kótování v rovině Zasláno: 21.říj.2023 v 21:03 |
Dobrý den,
mám problém s kótováním sestavy ve výkrese. Hodnoty kót odpovídají "skutečným" vzdálenostem a ne vzdálenostem v rovině, ve které se kótuje. Pro lepší pochopení přikládám příklad s obrázky: 1) Vzdálenost plechu od profilu je 140 mm: 2) Vzdálenost jejich hran je 143,16 mm: 3) A tuto hodnotu (143,2 mm) mám na výkrese. Problém může souviset s tím, že je tato sestava při vkládání výchozího pohledu natočená, takže ji musím "srovnat". Pro vložení pohledu zvolím: uživatelskou orientaci pohledu - vyberu kolmý pohled na plochu a vloží se mi pohled, jak si představuji. Kótování ale probíhá jak popisuji. Nevíte, co mám upravit? Výchozí pohled v modelu je "kolmý". Zkusil jsem "resetovat přední" pohled, potom model se při kolmém pohledu na sestavu natočí tak, jak se vkládá do výkresu. (Mj. Kót je na svařenci mnoho, přepisování hodnot není cesta.) |
|
lukasek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 15.pro.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Zasláno: 21.říj.2023 v 21:29 |
Už to vidím. Neměl jsem hledat chybu v nastavení modelu... Ve výkresu lze u každého pohledu zvolit "typ obecné kóty": promítnuté x skutečné. Po téměř 20 letech s inventorem jsem o této možnosti nevěděl.
Omlouvám se za zbytečné téma a přeji hezký večer. |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,586 sekund.