Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6493 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozvin telesa

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JohnyHAAA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.dub.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JohnyHAAA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin telesa
    Zasláno: 27.čer.2024 v 08:11
Zdravim,
v Inventore potrebujem spravit rozvin telesa (obrazok). Teleso som vytvoril sablonovanim zo stvorca do jedneho bodu, potom som pouzil funkciu skorepina, aby sa vytvorilo dute teleso. Suciastka sa potom sklada zo styroch trojuholnikov, ale rozvin nejde vytvorit. Treba pouzit iny postup vytvarania suciastky?
Dakujem
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96419/inventor2.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96419/inventor1.jpg


Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 539
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2024 v 10:37
Dobrý den,

Je to symetrické, takže zkuste těleso oříznout tak, aby zbyla jen čtvrtina, a vyzkoušejte rozvin (samozřejmě po nastavení správné tloušťky plechu).

Alternativně můžete využít příkaz "Narovnat" z karty "3D model", panel "Vytvoření" (pokud nemáte prastarou verzi Inventoru). Toto není rozvin a nepoužívá se styl rozvinu plechu, ale pouze narovnání plochy.

Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 971
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2024 v 13:01
Aby to šlo rozvinout, musely by být rohy "nastřižené/oddělené". Pokud to bude jedno kompaktní těleso, tak by to nemělo jít rozvinout, protože to tak ani nevyrobíte (pominu-li tváření). U Vašeho tvaru trochu hrozí, že nepůjde rozvinout, protože by mohl rozvinutý tvar "protínat" sám sebe.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8304:Jak v Inventoru rozvinout plechová tělesa z jiných CAD aplikací?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,468 sekund.