Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Reprezentace / stav modelu |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
WAm ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.led.2021 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2021 Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 23.čvc.2024 v 08:15 |
Dobrý den,
mám dotaz ohledně reprezentace a stavu modelu ve verzi Inventoru 2024. Ve verzi 2021 byla jen reprezentace a zde jsem si mohl v jednotlivých podsestavách sestavy Vypnout díly. Ve verzi 2024 tato možnost nejde. Vypnout je zašedlé. Nevíte jak toto vyřešit? Nechce se mi dělat podsestavy, abych mohl vytvořit výkres s dílem z jedné sestavy a druhé sestavy ![]() Děkuji za pomoc
|
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdravím, nepamatuji si, že by tam byl v tomto ohledu rozdíl. Nemáte nějakou reprezentaci uzamčenou ? Jinak viditelnost komponent se řídí přes reprezentace. Stav modelu se primárně používá k zobrazení (zapnutí/vypnutí) prvků u dílů.
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
WAm ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.led.2021 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2021 Stav: Offline Bodů: 9 |
Dobrý den, C003 na obr je kresleno ve verzi 2021. Reprezentace se ve verzi 2024 přesunula do záložky Stav modelu. Jak je vidět vypnul jsem jednotlivé díly a podsestavy v sestavě. Na obr kde je A132 už nemůžu zvolit vypnout na dílu v podsestavě. Nevím jak toto obejít nebo změnit abych mohl vybrat vypnout. Vytvořil jsem i nový stav modelu a nic. |
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
Dobrý den, tak to netuším. Přiznám se, že k omezení viditelnosti komponent používám pouze reprezentace. V podsestavě si vytvořím reprezentace, které chci používat (viditelnost dílů) a v nadřazené sestavě si pak přepínám jednotlivé reprezentace podsestav.
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
Dobrý den,
teď se přiznám, tohle mě nenapadlo, takto to vlastně udělat. Jak jsem to dělal několik let jedním postupem. Děkuji za pomoc
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
Dobrý den,
Pokud se součást, kterou chcete vypnout nachází v podsestavě hlavní sestavy, je nutné otevřít podsestavu, vytvořit stav modelu a vypnout součásti otevřené podsestavy. Aby se vypnutí promítlo do hlavní sestavy, je nutné v hlavní sestavě vytvořit stav modelu, přes pravé tlačítko na podsestavě zvolit volbu "Reprezentace" a zvolit stav modelu, který byl vytvořen při otevření podsestavy. Takový je správný postup. Ostatně tento postup platil i pro verze Inventoru, kde byly použity reprezentace úrovně detailu. Ano, bylo možné v těchto verzích vypínat i součásti, které se nacházely v podsestavách. V tom případě se ale v podsestavě vytvořila tzv. automatická reprezentace úrovně detailu (měla ve svém názvu znak vlnovky). To v některých případech mělo za následek to, že nešla uložit hlavní sestava. Objevilo se hlášení, že není možné uložit sestavu, protože není uložená "nějaká" podsestava. Tehdy bylo nutné procházet jednotlivé podsesatvy a ty poukládat, což mohlo být dost náročné na čas. V těchto verzí byl správný postup podobný, jako se stavy modelu, jen s tím rozdílem, že se důsledně musela uložit sestava po vytvoření reprezentace úrovně detailu. Aby se zabránilo zobrazení výše uvedeného hlášení. Ještě pro úplnost uvádím odlišnosti "Vypnutí" a "Zneviditelnění" (možná, že tyto rozdíly víte): Z hlediska vizuálního tyto rozdíly nejsou vidět. V obou případech komponenty nejsou vidět. Ovšem vypnutí znamená navíc odnačtení z paměti, což zrychluje načítání velkých sestav. "Vypnutí" ... použití pro stavy modelu "Zneviditelnění" ... použití pro pohledovou reprezentaci. Upravil Lubomír Polesný - 25.čvc.2024 v 14:15 |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,477 sekund.