Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Rozmazaný výstup obrázku při tisku do PDF |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
PerAd
Nováček Přihlášen: 12.dub.2024 Lokalita: ČR (JM) Používám: ZWCAD Stav: Offline Bodů: 3 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 16.zář.2024 v 10:18 |
Moc zdravím, měla bych velkou prosbu, zda by mi mohl někdo poradit, jak v ZWCADu na rozmazaný výstup obrázku při tisku do PDF?
Klasickým způsobem v ZWCADu vložím jpg. nebo png. obrázek/mapu stažený z internetu (případně výřez přes PrtScreen), udělám v CADu práci s mapou a jdu na tisk. Po nastavení všeho potřebného dám náhled, kde obrázek/mapa vypadá v pořádku - ostře, pěkná kvalita... nicméně po tisku/uložení do PDF souboru je kvalita obrázku/mapy velmi špatná, obrázek je rozmazaný. Tabulky, linie, nákresy a razítka aj. udělané v CADu jsou v pořádku. Nicméně při uložení do PDF je kvalita podkladního jpg. obrázku velmi mizerná. Zkoušela jsem všechny možné způsoby tisku/uložení/exportu/publikace do PDF ze ZWCADu, ale výsledek byl pokaždé stejný...rozmazaná podkladní mapa. Dokázal by mi prosím někdo poradit, co s tím? Předem moc děkuji. Adéla P. |
|
Boleslav
TOP uživatel Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 338 |
Možnosti příspěvku
Poděkování1
|
V AutoCADu se to řeší v možnostech PDF - nastavením kvality (dpi) pro rastrové obrázky, ale je otázka jak moc i tohle okopírovali čínští soudruzi v ZwCADu.
|
|
Boleslav
TOP uživatel Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 338 |
Možnosti příspěvku
Poděkování1
|
Ta hláška je divná, nechybí jen nějaký doplňkový soubor toho načítaného DWGčka? Třeba font nebo xref?
|
|
PerAd
Nováček Přihlášen: 12.dub.2024 Lokalita: ČR (JM) Používám: ZWCAD Stav: Offline Bodů: 3 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Moc děkuji, zkoušela jsem se do toho dostat, ale pravděpodobně nejsem tak zdatná, abych to dohledala. Můžu se zeptat, kde můžu najít možnost úpravy dpi u rastrových obrázků? Mockrát děkuji.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,746 sekund.