ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.130.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVyostření textury

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Stav: Offline
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vyostření textury
    Zasláno: 02.lis.2009 v 12:44
vzpominam si, ze kdyz jsem kdysi potreboval nejakou detailni skicu dostat do maxe, tak jsem tu bitmapu prevedl na krivky v programu CorelTrace nebo rucne obkreslil v CorelDraw a ulozil jako krivky EPS/AI. Pak import do maxe a zamknout ve viewportu, aby se mi nepletla do vyberu objektu a abych si s ni nepohnul.
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2009 v 12:31
v MAXu 7 se vam to nepodari. Lepsi vykreslovani textur ve viewportu bylo upraveno tusim az ve verzi MAX2009.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2009 v 20:02
3ds max ovládam celkom "slušne" ale na toto až taký expert nie som. Myslím, že tu bude mať najväčší vplyv grafická karta a jej nastavenie ... skúste zmeniť Direct/OpenGL a tam sa pohrať s niektorými možnosťami, ale ako som povedal ani mne sa to nikdy nepodarilo tak aby bol raster zobrazený tak ako v prehliadači. Podľa mňa formát na to vplyv nemá, ale skôr rozlíšenie podkladu.

Ešte som zabudol, zvýšte tie hodnoty na čo najvyššie 512/1024 a zaškrtnite voľby "match Bitmap Site as Closely as possible" ... ďaľším riešením je, že nedáte bitmapu ako pozadie ale nakreslíte si plochu - "PLANE" a na túto aplikujete Bitmapu a v materiálovom editore si ju dáte zobraziť na modeli.
TO je asi všetko, viac už poradiť neviem.
Zpět nahoru
Chobi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.lis.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
3ds max 7
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2009 v 16:00
  no děkuji trochu to pomohlo nemáte nějakej jinej fígl aby to bylo ostré jakej formát obrázku je pro to nejlepší??  

Upravil Chobi - 01.lis.2009 v 16:02
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2009 v 15:01
mám pocit, že Vám pomôže toto nastavenie v 3ds max - preference settings - viewport, kde zvýšite vyššie rozlíšenie bitmáp:

ale taktiež som bol vždy nespokojný so zobrazovaním bitmatovej predlohy v pozadí a stále si neviem pomôcť.

Zpět nahoru
Chobi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.lis.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
3ds max 7
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2009 v 14:36
Mám problém v 3ds maxu 7 potřeboval bych vyostřit texturu abych mohl podle ní kreslit. V jednom návodu ale ve 3ds maxu 9 to dělá přes nabídku Views-Show Materials in Viewport As-Hardware Display with Maps. Chtěl jsem se zeptat jestli jestli je tato funkce ve verzi 7 a kde?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4868:VIPZměna textury řezu v pohledu Inventoru.
Tip 3502:VIPNedokumentované triky s texturami v Inventoru.
Tip 5316:VIPRastrové šrafy 2D objektů - standardní funkcí AutoCADu.
Tip 7393:Editace materiálů AutoCADu 2011 - velikost textury.
Tip 8821:Jak zobrazit v editačním výřezu materiály s texturami?
Tip 7951:Plastické průhledné "3D" materiály Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,137 sekund.