Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Jiří Závodný ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.úno.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2008 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 11.úno.2017 v 21:32 |
Zdravím, z nějakého důvodu mi nejde používat dynamické kačeny z GG menu, ale podařilo se mi vytvořit vlastní dynamický blok, který funguje i při různém natočení modelu. Každý blok má vlastní referenční čáru (úroveň +/-0). Text má nastavenou i masku pozadí. Kačenu už používám rok a nakreslil jsem s ní 5 projektů. V Autocadu 2010 funguje bez chyby.
Ke stažení zde: https://uloz.to/!r9TIDUO37Yb1/super-kacena-a-dalsi-vychytavky-dwg Ať slouží!
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Dobrý den,
můžete být prosím trošku konkrétnější? Co Vám nefunguje a jak vkládáte dynamické kačeny z GGmenu do výkresu? Předem děkuji za informace Upravil PepaR - 13.úno.2017 v 04:47 |
|
![]() |
|
havraneek ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.zář.2017 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD 2015 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Zdravím,
prosím jak nastavím tuto kačenu tak, aby se mi při změně měřítka změnila jenom výška textu a neměnila se mi délka od základny po kótované místo?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Dobrý den,
nu u výškových kót je velikost textu řízena měřítkem bloku, které řídí současně velikost značky i hodnoty výšky. Při jejím tvoření nás nenapadla situace, kdy by někdo chtěl odlišné měřítko pro značku a text. Při editaci atributu by však mělo být možné na záložce Možnosti textu upravit jeho výšku.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,133 sekund.