ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoUnwrap uvw-pomoc

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Narkoza Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.zář.2012
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
3ds Max 2013
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Unwrap uvw-pomoc
    Zasláno: 19.říj.2012 v 00:06
Ahoj lidi,
potřeboval bych pomoci s texturováním. Prolezl jsem všechny možné tutoriály a stránky týkajících se toho to problému a všude mi doporučily Unwrap Uvw. Tak jsem to zkusil. Vše šlo v pohodě dokud jsem nezjistil že výsledná rozložená plocha je asi 100× větší než ten malý výřez ve kterým to má být. Tak bych se rád zeptal zda-li někdo z vás zkušenějších neví jak to udělat.
Nějakým způsobem se mi to do toho správného výřezu povedlo dostat ale výsledná výška té plochy byla jen pár pixelu což je pro textutu 512×512. Na obrázku jsem znázornil modře kam by měli přijít jednotlive ty segmeny modelu ale jsou moc velké Dead

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121019_000357_Výstřižek.PNG

Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.lis.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2012 v 12:33
jak to udělat? S čím máš vlastně prvotní problém?
Zpět nahoru
chora Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.pro.2009
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
3ds Max 2011, AutoCAD 2008
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.říj.2012 v 09:06

Ahoj,

jednoduse celou tu rozlozenou plochu "naskejluj" /zmensi/ do toho ctvrecku. a pak das v okne Edit UVWs: Tools>Render UVW Template. A tam uz si jednoduse nastavis rozliseni.

Myslim ze ve starsich verzich maxka tohle neslo a bylo zapotrebi pluginu ale ted neni probleem. Rikam jak je to ve verzi 2011 ale e 2013 to bude urcite takeee.

Upravil chora - 28.říj.2012 v 09:08
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8508:Rozvin jakékoliv 3D sítě do 2D (unfold).
Tip 12223:Rozvin tvářených plechových součástí a obecných povrchových ploch.
Tip 12236:UnfoldRS - rozvin 3D povrchů do 2D v AutoCADu.
Tip 9680:Hromadný report údajů rohových razítek (atributů bloků) nebo vlastností DWG.
Tip 13677:Jiný vzhled výkresu AutoCADu při publikování na pozadí.
Tip 8818:Nefunguje mi otáčení DWG modelu pomocí 3D myši SpaceMouse.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,152 sekund.