Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 18.čvc.2005 v 07:23 |
Dobrý den,
nadefinoval jsem si lisp, ktery mi nastavi hladinu a typ čáry jako jeden příkaz, avšak při zadávání mi vadí, že se funkce před zadáním bodu přeruší a napíše "Neplatný bod" a pak pokračuje dál? Neporadil by někdo prosím? Dále bych měl ještě následující dva dotazy na ktreré jsme nenalezl odpověď v nápovědě:
1) Co všechno za anstavení uchovává šablona výkresu DWT? 2) Lze přes lisp udělat fuknkci, která mi změří vzdálenost pomocí 3 koncových bodů a následně vloží tuto hodnotu do jednoho z atributů? Zkoušel jsem to pomocí "getdis", ale nepodařilo se. S pozdravem a díky za odpovědi
PepaR |
|
![]() |
|
Chlebník ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.čer.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() |
Chyba je v tom že pravděpodobně ve výkresu nemáte vytvořené všechny potřebné hladiny a typy čar jedná se o : hladiny: SRAFY, KCE POD typy čar :IZOLACET, IZOLACEZ takže doporučuju tyto hladiny a typy čar vytvořit a soubor uložit do DWT jako šablonu. Dále k dotazům pro šablonu : dá se říci že je to v podstatě DWG soubor. Jen se jinak otevírá. Takže se v něm uchovává takřka vše co v DWG. Jmenovitě : hladiny, typy čar..... a další, bloky, styly písem, styly kot, naddefinované layouty (rozvržení) .... VBA...... Ohledně lispu jde úplně vše na co si člověk pomyslí. Jen nechápu co je vzdálenost tří koncových bodů ??? A vložit jde kamkoliv. Stačí lépe popsat co vlastně chcete a není problém něco stvořit. |
|
Ing. Martin Chlebovský
Projektant a vývojář Veletrhy Brno a.s. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Hladiny a typy čar, mám načteny již před spušttěním fce. |
|
![]() |
|
Chlebník ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.čer.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 27 |
![]() |
Hmmm jasný. Parametr "pause" vždy zastupuje pouze jeden jediný vstup uživatele. Takže vy voláte funkci PLINE, pak Cad čeká pouze na jeden vstup uživatele a hned spouští další procedurku. Takže příkaz Pline je pořád aktivní, a spouští funkci pro navrácení hladin a výpis že čára byla vytvořena. Což není pravda protože příkaz PLINE pořád ještě pokračuje.
Takže co s tím ? a) pokud je daný počet bodů (třeba 2) tak přepsat (command "pline" pause) na (command "_pline" pause pause "") a vše bude OK. b) Ale pokud bude počet bodů nejasný tak je třeba nejprvé definovat body pomoci getpoint, to načítat do nějakého seznamu a pak po jejich zadání teprvé vytvořit polylinu pomoci "entmake" sice pracnější pro Lisp ale lepší. |
|
Ing. Martin Chlebovský
Projektant a vývojář Veletrhy Brno a.s. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji moc za radu, asit o bduu řešit 2x pause. Rád bych si zkusil i proceduru přes getpoint, ale potřeboval bych nějaký vzor. Nemohl bych Vás opět požádat o pomoc?
Tou druhou LISP utilitou bylo myšleno, že mám blok sloužící ke kótování dveří na osu, kde jsou definovány atributy ŠÍŘKA; VÝŠKA a TYP. Tento blok vkládám do výkresu přes _-INSERT přes potřebné natočení, ale ještě než jej vložím bych potřeboval vyvolat vyzvu, ktera mi změří šířku dveří a zapíše ji do atributu ŠÍŘKA, POPŘ. LISP vyzve k zdání hodnoty ručně, pak funkce vyzve k zadáni VÝŠKY a TYPu. To vše přes příkazový řádek.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.