ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
AEC Collection - kompletní CAD/BIM nástroje pro projektování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor - iVlastnosti v kopírovaných dílech

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koslubos Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koslubos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor - iVlastnosti v kopírovaných dílech
    Zasláno: 15 hodin 42 minut zpět v 08:13
Zdravím, vytvořil jsem model, některé díly jsem zrcadlil, kopíroval a nyní doplňuji do iVlastností jednotlivé hodnoty. Jak vyřešit, aby se mi vyplněné iVlastnosti propsaly i do kopírovaných a zrcadlených dílů. Nebo to nelze a musím je znovu do sestavy vložit, ale jako kmenový (základní) díl, bez použití zrcadlení, a jiných možností tvorby sestavy?
Díky předem. Luboš
Zpět nahoru
PlnyDavid Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.zář.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Invertor 2009
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PlnyDavid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13 hodin 2 minut zpět v 10:53
V jaké to máte verzi? Mám dojem že se kolem toho ve verzi 2026 něco měnilo. U mne se to chová tak že ozrcadlená kopie si přenese už nastavené iVlastnosti a jejich hodnoty, ale pozdější změny a nové iVlastnosti se do kopie nepřenáší. Možná by šlo vyřešit nějakým iLogicem.
Zpět nahoru
Koslubos Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koslubos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10 hodin 5 minut zpět v 13:50
Mám verzi 2020. Ještě jsem zjistil, že mám problém s normovanými díly == jakl délky 3000mm, nemohu do kusovníku zapsat v množství, samo to uvádí položku "název"  "G_L" uváděnou v mm délky profilu namísto počtu kusů použitých do sestavy.
Díky předem. Luboš
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 975
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 9 hodin 57 minut zpět v 13:58
Tipuji na špatně zvolený sloupec KS.

Správná vlastnost pro "nucené KS" je "POZICE KS". Jinak by přesně měl přehazovat mezi délkou <G_L> a počtem ks u QTI

Zpět nahoru
Koslubos Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koslubos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 9 hodin 29 minut zpět v 14:26

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51417/kusovník_-_výkres_2025-11-05_14-26-04.jpg

Přikládám fotky na výkrese / vyplněné údaje v dílu.
Mám to změnit v údaji u dílu?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51417/iVlastnosti_-_model.jpg

Díky předem. Luboš
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 7 hodin 42 minut zpět v 16:13
Zde je případně makro pro aktualizaci iVlastností v ozrcadlených komponentách:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Koslubos Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koslubos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 3 hodin 25 minut zpět v 20:30
Díky za radu, ale prosím podrobněji, zkoušel jsem změny, ale potřebuju třeba obrázek pokud můžete. 
Díky předem. Luboš
Zpět nahoru
Koslubos Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koslubos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 3 hodin 24 minut zpět v 20:31
Asi dobře zamýšlíte a máte řešení, ale odkazy mi nefungují, resp. požadují registrace, kde to neznám....?
Díky předem. Luboš
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13781:Duplicitní iVlastnosti při kopírování v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 10267:VIPRychlá inspekce dílů v sestavě Inventoru - iVlastnosti jako tooltip (iLogic)
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 13194:VIPVytvoření Excel-seznamu souborů sestavy, včetně jejich vybraných iVlastností (iLogic)
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,289 sekund.