Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline
Bodů: 483
Zasláno: 26.srp.2016 v 07:08
maiklss napsal(a):
1)ano da se vytvorit pomoci prvku vytvorit soucasti
Vygeneruje se sestava stejna jako model ... model je pak i propojen s vytvořenymi díly ale netušim jestli převadi i parametry priklad pocet schodnic na krivce atd
Vytvoří se běžné odvozeniny, takže pomocí "upravit odvozenou součást" lze nastavit co všechno se má přenést (parametry, náčrty apod.).
1)ano da se vytvorit pomoci prvku vytvorit soucasti
Vygeneruje se sestava stejna jako model ale bacha na duplicity protoze viceibjemovy model jeste neumi pracovat s vic jak jednim jedinečnym tělesem(snad za rok) vim ze model je pak i propojen s vytvořenymi díly ale netušim jestli převadi i parametry priklad pocet schodnic na krivce atd
2 vysku schodnic lze definovat a pocitat pomoci počtu schodnic na spirale a delkou spiraly a samozrejme i vyskou spiraly.
Rada na zaver spirala po ktere se vedou schodnice je lepsi ukoncit nad zemi ve vysce prvni schodu :)
Dobrý večer, konečně jsem přišel jak to nakreslit.Samozřejmě nejsou vypočítané nášlapy a výšky ,šlo mě jen o vytvoření pomocí spirály a obdélnikového pole. 1.Jde z toho ipt. vytvořit každá součást samostatně pro tvorbu vákresů samostatných součástí? 2.Nedaří se mě zadat výška schodnic (zřejmě mám zadanou délku spirály).
ad výška schodnic: zadaná rozteč odpovídá vdálenosti na spirále (ne převýšení), také můžete místo rozteče použít délku křivky a počet schodnic (tak jako to má maiklss)
ad směr: u definice směru spirály múžete měnit orientaci (někdy je potřeba znovu označit dráhu spirály, aby to Inventor přepočítal)
Konečně aspoň něco. Nevím kde je chyba ,ale výška schodnic neodpovídá a směr.Pokud měním směry tak je to úplně rozházené mimo osu.Snad si někdo všimne nějaké chyby.
Všem moc děkuji,ale nedaří se schodnice otočit kolem osy. Tak jsem dlouho nebyl nasrán a věřím ,že to nemůže být tak složité.Asi poletí jak maiklssovi.
Spirálu jsem vyřešil výška ,průměr a 1,3 ot..ale stále nemohu vytvořit schodnice jak vy pomocí obdélnikového pole.Vytvořím 1 schodnici a ty další se neotočí podél sloupu a zkouším všechny směry.
Nemusí být měněn počet scodnic ,stačí když bude delší nášlap a tím se posune úhel vstupu na schodiště.Múžete popsat vytváření spírály? To mě nejde určit ukončení spirály.Dám vrch osy spodek osy průměr a počet závitů, ale nemohu spodní ukončení posunout na daný bod.
Je potřeba změnit stoupání pokud chcete jiné natočení a změní se i délka spirály a je nutno změnit počet schodnic ručně.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:
když vytvořím spirálu tak dole končí kolmo pod začátkem ,u maiklsse ne.Zkoušel jsem u Vaší schodnice změnit télku z 20 na 40.Myslel jsem ,že se pootočí vstup na schodiště ale rozšířila se schodnice na druhou stranu.Tak otázka zní co udělat aby na schodiště se vstupovalo o 90 stupnů pootočené k vrcholu výstupu.
ale mě se líbí způsob jak to nakreslil maiklss.Zdá se mě to jednoduché a rychlé a prpto mě to nutí to umět nakreslit podle jeho vzoru.Bohužel jsem skončil u tvoření spirály a a schodnic v obdélnikovém poli.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru