Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 207 |
![]() |
Kdyby mi chtěl někdo pomoci s vysvětlením :)
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21958 |
![]() |
Všechny parametry spravujete příkazem Parametry (Správa > Parametry) a celkem podrobně je popsáno v Helpu: https://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2019/CSY/?guid=GUID-595F9D8E-9EEA-4446-91AB-830E5BAE548E a https://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2019/CSY/?guid=GUID-8E5C63EA-0540-4EBE-9B17-B8159C7FE40C
|
|
![]() |
|
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 207 |
![]() |
Děkuji za informace.
Ale proč někde není popsáno už jen to jak se vkladají rozměry.Asi budu muset na školení ale to bude ranec.Na to že si jen tak doma něco zkouším a tím si i trochu usnadnuji práci v práci,se mi moc nechce ze svého platit tisíce (a zaměstnavatel mi to těžko proplatí). Vám se třeba v té tabulce objevuje - parametr modelu d0 a výraz CelkovaDelka. Já když při zadávání koty zadám - CelkovaDelka=300,tak se mi to objeví v parametru modelu. A o tom jak se zadávají uživatelské parametry se nedočtu nikde. :) Ale děkuji - asi to vzdám |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Na to bych doporučil spíš školení, ale pro samouky přikládám příklad jak na to zábradlí. Je to sice jenom v náčrtu, ale pro pole výplní v sestavě je ten výpočet naprosto stejný.
Funkce ceil zaokrouhluje desetinné číslo vždy na nejbližší vyšší. Podobně floor na nejbližší nižší a round od #,5 včetně nahoru, jinak dolů. |
|
![]() |
|
![]() |
Zdravím.
Nedokážete mi prosím někdo poradit kde najít nějaký návod (krok po kroku)pro blbce samouka jak na parametry v inventoru. Asi spatně hledám. Už jsem to tu jednou řešil ale pořád tomu moc nerozumím. Třeba prkotina - zadám - Delka=1000mm, 1,se mi u té koty neobjevuje to fx,a pak se mi slovo delka objevuje v kolonce -parametry modelu,na místo v kolonce výraz. A když už se mi mění po změně delky a šířky vše jak má,pak mi nefunguje odsazení děr od okraju. Koupil jsem si dvě knížky(ani v jedné to není),zkouknul nějaká videa(asi blbá)a nechápu to o moc víc. Kreslím si výplně na zabradlí (jsem zámečník)dva plocháče propojené kulatinami po zhruba 80mm.A rád bych se naučil že když změním delku pole,tak se mi přidají další kulatiny a rozpočítá se mi to po tech zhruba 80 mm. Když už se mi i povedlo že se přidají,tak odsazení první a poslední nefunguje. Tak kdyby jste věděli o nějakém odkazu.Prosím o informaci.Asi jen špatně hledám.Přeci musel někdo nahrát video i pro začátečníky samouky amatery.Ne? Děkuji :)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.