ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTvorba objemů na místě

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tvorba objemů na místě
    Zasláno: 01.bře.2011 v 14:26
Mezitím se 100x vzteknete, protože sem tam revit nepochopí člověčí ideu (a chce to určitý svojský přístup k definici tvarů, jinak odmítne tvar vytvořit) - každá změna přináší nové výzvy.

Ahoj
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2011 v 14:22
Ok, je ale zajímavé, že ty ikonky co jsou na prvním obrázku se mi zobrazili právě ve 2011, proto jsem položil i tento dotaz.

Děkuji za odpovědi.
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2011 v 14:05
Ikony, které se dříve používaly při tvorbě hmot již od verze 2010 nenajdete. Tvorba hmot se zjednodušila. Místo 4 ikon na tvorbu hmot je jen jedna (Vytvořit hmotu). Revit z náčrtu sám pozná o jaký typ hmoty se jedná.
Jestliže tedy chcete vytvořit hmotu rotací, nakreslíte tvar, který chcete rotovat a osu rotace - tedy to samé jako v předchozích verzích. Jen nemusíte definovat co je osa rotace a co prvek, který chcete rotovat. Revit to pozná sám. Následně vyberete tvar i osu a klepnete na "Vytvořit tvar". Revit orotuje křivku okolo osy.  

Upravil statecny - 01.bře.2011 v 14:07
Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2011 v 12:56
Ano tvorbu koncepčních tvarů chápu, ale při předpokládal jsme, že mám možnost vytvoření hmoty i po staru, tzn. pomocí ikonek na druhém obrázku.

Prostě bych se rád dostal k ikonkám z druhého obrázku a nemůžu je nikde najít. Mám to chápat tedy tak, že po staru, tzn. definovat osou rotace, tažení již nejde jinak, než vytvořit objem a pak za něj tahat?
Zpět nahoru
IvanaV Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.lis.2004
Používám:
Revit 6-2016, AutoCAD občas
Bodů: 296
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2011 v 20:43

v tom je prave vytvareni hmoty jine, musite zvolit "Vytvořit tvar"

http://www.cadforum.cz/cadforum/Vyuka-Revit/video/Revit-Koncept1.html 

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2011 v 17:47
Dobrý den,

děkuji za rady. Objemy jsme tvořil přesně z daných menu (i když ono je asi jedno z kterého), ale vždy dostanu jen následující volby:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20110228_174712_RAC_Objem_na_mi.png

Nu a když nakreslím jakýkoliv tvar v pohledu pomocí modelových čar, tak po výběru mi to určitě nenabídne možnost přidání jako je tomu u následujícího obrázku z menu:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20110228_174731_RAC_Objem_na_mi.png

Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2011 v 07:56

I když se od verze 2010 změnilo uživatelské prostředí pro tvorbu objemů, princip vytváření zůstal stejný. Pokud např. potřebujete vytvořit hmotu rotováním, nakreslíte požadovaný tvar a osu rotace. Následně pak tento náčrt vyberete a klepnete na tlačítko Vytvořit tvar. Revit sám pozná, že se jedná o hmotu rotací. V případě, že existuje více možností jak hmotu z náčrtu vytvořit, dá vám na výběr.

Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
IvanaV Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.lis.2004
Používám:
Revit 6-2016, AutoCAD občas
Bodů: 296
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2011 v 23:39
Dobry vecer, je to tam - skoro stejne. 
ribbon Home/Vychozi > Komponent in Place > kategorie Mass - otevre se prostredi nacrtu.
Nebo  Massing&Site > In-Place Mass.

Mozna je matouci, ze Mass se od 2010 vytvareji jinak nez rodiny ostatnich kategorii: je treba nejdriv nakreslit a pak vybrat geometrii (modelove cary), teprve potom se objevi nastroj Create Form > Solid, Void.
U jinych kategorii zustala moznost zvolit si tvar hmoty predem, stejne jako to bylo v R2009.

snad jsem to moc nezatemnila :)

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2011 v 19:47
Dobrý den,

do verze 2009 byla možnost vytvořit objem na místě např. orotovaním tvaru atd. V aktuální verzi 2011 již je tato možnost schovaná v Editoru rodin. Mám to tedy prosím chápat tak, že pokud chci vytvořit objem tažením, orotovaním atp., tak musím vždy přes editor rodin?

Předem děkuji za odpověď
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13202:Jak vymodelovat kouli v Revitu?
Tip 3876:Výšky podlaží v Project Navigatoru jsou 10x nebo 100x větší.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 10810:Dutý tvar v editoru rodin mi ořezává objekty, jejichž geometrii ořezat nechci.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8635:Analýzy výkonu GIS serveru Autodesk Infrastructure Map Server.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,287 sekund.