Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 31.led.2012 v 09:47 |
Dobrý den,
vytvářím náhradu z velké sestavy. Pro co nejlepší zjednodušení vypínám šrouby a matice. Bohužel těch tam je velké množství a přemýšlím jak to udělat abych nemusel procházet celou setavu a vypínat to "šroub po šroubu". Ano, mohu vypnout všechny díly z obsahového centra, ale v tom případě bych přišel i o ostatní věci, které v náhradě chci. Zkoušel jsem najít nějaké nastavení náhrady, pohledu, ... ale bez výsledku. Jde toho nějak docílit? Díky V.D. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
jde kliknout na ikonu hledání v sestavě a v dialogovém panelu "Najít součásti a sestavy" nastavit, co chcete hledat (viz obrázek). Upravil Lubomír Polesný - 31.led.2012 v 13:40 |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Díky, jakmile se mi počítač uklidní po tvoření náhrady, tak to vyzkouším.
Ještě se zaptám, když tvořím náhradu z něčeho většího, tak to je obvykle práce na několik hodin. Jde někde sledovat v jaké fázi ten převod je? Jak dlouho bude ještě trvat? Jestli to opravdu pracuje, nebo se to někde seklo? Takto několik hodin koukám a nevím jestli to pracuje, jak dlouho to bude pracovat a jestli vubec to někdy dopracuje ... |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Na několik hodin? To je dosti podivné. Pro vytvoření obálky zkuste využít ikonu pro vytvoření pouze obalových ploch (viz příloha)
Pro sledování lze využít "Správce úloh" operačního systému. Upravil Lubomír Polesný - 31.led.2012 v 15:58 |
|
Lubomír Polesný
|
![]() |
|
![]() |
Je to kompletní sestava 5 MW kotle na biomasu, takže dílů tam je požehnaně. Nevím jestli to je normální, ale takto velké náhrady mi pokaždé trvají dlouho. Dnes to bylo zhruba od 9 ráno do 16 odpolední. To bylo ale asi nejdelší, takto velkou náhradu jsem ještě netvořil. :-)
Standartně používám druhý styl z leva. Pokud dám tvořit plochy jak radíte, myslíte, že to bude rychlejší? Používání ploch se mi moc neosvědčilo. občas k té náhradě potřebuji něco "přidělat" a s plochou se mi nepracovalo dobře. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Předpokládám, že takto velká sestava obsahuje podsestavy. U těchto podsestav by šly vytvořit náhrady.
V hlavní sestavě by se potom vytvořila nová reprezentace úrovně detailu a u podsestav by se potom zapnuly náhrady těchto podsestav. Myslím, že by toto bylo rychlejší. Navíc pokud by podsestava byla použitá i v jiné hlavní sestavě, mohla by se v této sestavě už rovnou použít náhrada podsestavy.
|
|
Lubomír Polesný
|
![]() |
|
![]() |
Takže jestli tomu rozumím, tak z podsestav vytvořit náhrady, ty pak použít v celkové sestavě a z té opět vytvořit náhradu? Navíc všechno použít jako plochy? Takto by to mělo byt nejméně náročné, že?
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, otevřít podsestavu a vytvořit z ní obálku (náhradu). Toto provést pro všechny podsestavy.V hlavní sestavě vytvořit novou reprezentaci úrovně detailu a tu dát jako aktivní. Potom v jednotlivých podsestavách přepnout reprezentaci úrovně detailu na reprezentaci s vytvořenou obálkou.
Nevím, jestli plochy jsou rychlejší, ale přišlo mi, že ano. Pokud jsem v některých sestavách vytvořil obálky s ploch, tak to bylo rychlejší než když byla obálka vytvořená objemově.
|
|
Lubomír Polesný
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,202 sekund.