ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenočelní ozubení

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: čelní ozubení
    Zasláno: 16.bře.2012 v 12:58
Ahoj Fiki,já vím ,že v inventoru jde navrhnout ozubení celkem rychle to vím.Ale dám příklad:dostaneš 2 ozubená kola a máš zjistit pro výrobu dané údaje,to znamená změříš HL kružnici PAT kružnici počet zubů a z toho je potřeba zjistit: modul,osovou rozteč mezi oz. koly korekci a zw měřeno přez několik zubů včetně tolerancí.Myslíš ,že se jde prokousat i v inventoru?Mě to zatím nevycházelo.Dík a jsem rád za odpověd   ahoj
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Bodů: 495
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2012 v 12:34
Zdravím, zkus te tohle: http://www.347.vsb.cz/staff/nemcek/SOFTWARE/CZ/1.htm - zatím jsem to nezkoušel, použivám generator v Inventoru.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Fiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.čer.2010
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 44
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2012 v 06:44
Zdravim v inventoru jsem pres generator ozubenych kol uz take vytvoril par funkcnich ozub.kol, ale je dulezity se tim spravne proklikat. V kazdem nastaveni jde zadavat neco jineho a pres spravnou kombinaci jsem cca do pul hodiny dosel tizeneho vysledku. A bylo vice mene jedno jake rozmery jsem znal ci ne. Je to postaveno tak, ze ti inventor rekne co kde mas spatne nebo kde je to holej nesmysl. Obcas se stalo ze namerena realita se s vypocty uplne neshodla ale vetsinou slo oto, ze nektere veci prepocitava moc presne. Hlavni je si udelat hrubej nacrt kola na kterem ma byt ozubeni a pak to jde skoro samo. Preji prijemnou praci.

Upravil Fiki - 16.bře.2012 v 06:47
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2012 v 21:00
Ahoj.Mě spíše jde  o to ,abych mohl určit rozměry ozubení u kterého mám určit  osovou vzdálenost korekci, měření přez zuby modul podle průměru Hl.kružnice PK.kružnice a počtu zubů.Jde tohle i v inventoru?Zkoušel jsem to i tam ,ale není možné zadat rozměry které dokážu změřit na daném ozubení a získat další údaje pro daný výkres.Jestli  to jde ,tak bych poděkoval za radu.V programu MITCalc to jde skvěle zkoušel jsem to na demo verzi doporučuji vyzkoušet a poděkoval bych za váš názor.  Děkuji
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2012 v 07:49
Výborně se taky dá použít generátor ozubených kol v Inventoru. Já jsem v něm vytvořil už několik převodovek.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
martin.hendrych Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2007
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD Mechanical, Inventor
Bodů: 84
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2012 v 20:53
V tomto asi moc neporadím, my používáme registrovanou verzi a tam problémy nejsou. 
A pokud se pamatuji, když jsme aplikaci zkoušeli, tak jsme s 30-denní zkušební verzí žádné problémy neměli. 
Osobně bych se obrátil přímo na support@mitcalc.com.

Martin Hendrych
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2012 v 19:39
Dík vypadá to skvěle to co potřebuji.Stáhl jsem zkušební verzi ,ale otevřel se jen excel a jedna buňka žádné zadávací pole jak v ukázce ,můžeš navést jak dál?Moc díky
Zpět nahoru
martin.hendrych Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.úno.2007
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD Mechanical, Inventor
Bodů: 84
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2012 v 16:43
Martin Hendrych
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
inventor2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2012 v 16:20
Dobrý den ,vím že to sem nepatří ,ale existuje nějaký prográmek na výpočet ozubeného kola?
Myslím ,mám identifikovat dané ozubené kolo nebo soukolí a potřebuji vypočítat hlavovou kružnici,patní roztečnou modul a měření W přez  několik zubů popřípadě os vzdálenost moc díky za radu

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6766:Čelní ozubené kolo v Inventoru.
Tip 8516:Jak aplikovat vypočtené ozubení na existující prvek/plochu?
Tip 9718:Jak získat detailní geometrii ozubeného kola v Inventoru?
Tip 6425:Jak spustit funkce Design Acceleratoru?
Tip 8522:Jak získat přesný tvar zubu ozubeného kola?
Tip 13253:Ozubený hřeben, šnekový převod, šikmé ozubené kolo a další typy převodů ve Fusion 360.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,176 sekund.