Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() Zasláno: 16.bře.2012 v 12:58 |
Ahoj Fiki,já vím ,že v inventoru jde navrhnout ozubení celkem rychle to vím.Ale dám příklad:dostaneš 2 ozubená kola a máš zjistit pro výrobu dané údaje,to znamená změříš HL kružnici PAT kružnici počet zubů a z toho je potřeba zjistit: modul,osovou rozteč mezi oz. koly korekci a zw měřeno přez několik zubů včetně tolerancí.Myslíš ,že se jde prokousat i v inventoru?Mě to zatím nevycházelo.Dík a jsem rád za odpověd ahoj
|
|
![]() |
|
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Zdravím, zkus te tohle: http://www.347.vsb.cz/staff/nemcek/SOFTWARE/CZ/1.htm - zatím jsem to nezkoušel, použivám generator v Inventoru.
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.čer.2010 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 44 |
![]() |
Zdravim v inventoru jsem pres generator ozubenych kol uz take vytvoril par funkcnich ozub.kol, ale je dulezity se tim spravne proklikat. V kazdem nastaveni jde zadavat neco jineho a pres spravnou kombinaci jsem cca do pul hodiny dosel tizeneho vysledku. A bylo vice mene jedno jake rozmery jsem znal ci ne. Je to postaveno tak, ze ti inventor rekne co kde mas spatne nebo kde je to holej nesmysl. Obcas se stalo ze namerena realita se s vypocty uplne neshodla ale vetsinou slo oto, ze nektere veci prepocitava moc presne. Hlavni je si udelat hrubej nacrt kola na kterem ma byt ozubeni a pak to jde skoro samo. Preji prijemnou praci.
Upravil Fiki - 16.bře.2012 v 06:47 |
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Ahoj.Mě spíše jde o to ,abych mohl určit rozměry ozubení u kterého mám určit osovou vzdálenost korekci, měření přez zuby modul podle průměru Hl.kružnice PK.kružnice a počtu zubů.Jde tohle i v inventoru?Zkoušel jsem to i tam ,ale není možné zadat rozměry které dokážu změřit na daném ozubení a získat další údaje pro daný výkres.Jestli to jde ,tak bych poděkoval za radu.V programu MITCalc to jde skvěle zkoušel jsem to na demo verzi doporučuji vyzkoušet a poděkoval bych za váš názor. Děkuji
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Výborně se taky dá použít generátor ozubených kol v Inventoru. Já jsem v něm vytvořil už několik převodovek.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
martin.hendrych ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.úno.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD Mechanical, Inventor Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
V tomto asi moc neporadím, my používáme registrovanou verzi a tam problémy nejsou.
A pokud se pamatuji, když jsme aplikaci zkoušeli, tak jsme s 30-denní zkušební verzí žádné problémy neměli. Osobně bych se obrátil přímo na support@mitcalc.com. |
|
Martin Hendrych
|
|
![]() |
|
![]() |
Dík vypadá to skvěle to co potřebuji.Stáhl jsem zkušební verzi ,ale otevřel se jen excel a jedna buňka žádné zadávací pole jak v ukázce ,můžeš navést jak dál?Moc díky
|
|
![]() |
|
martin.hendrych ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.úno.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD Mechanical, Inventor Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
Martin Hendrych
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den ,vím že to sem nepatří ,ale existuje nějaký prográmek na výpočet ozubeného kola?
Myslím ,mám identifikovat dané ozubené kolo nebo soukolí a potřebuji vypočítat hlavovou kružnici,patní roztečnou modul a měření W přez několik zubů popřípadě os vzdálenost moc díky za radu |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.