Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() Zasláno: 29.led.2013 v 10:32 |
Ale ČÚZK to v JTSK poskytují také, pouze to AutoCad jaksi nějak neumí nabídnout... ![]() Viz: http://geoportal.cuzk.cz/%28S%285syagrvlqj1uetjx4z23m2eb%29%29/Default.aspx?mode=TextMeta&side=wms.verejne&metadataID=CZ-CUZK-WMS-ORTOFOTO-P&metadataXSL=metadata.sluzba&head_tab=sekce-03-gp&menu=3118 nebo přímo WMS_Capabilities: http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx?service=WMS&request=getCapabilities |
|
![]() |
|
Tom K ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.srp.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad Civil 3D 2011 Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
Zmenit barvu vrstvy me vůbec nenapadlo. Jsem se smíříl s tím že ČUZK poskytuje pouze černobílou vrstvu. O transformaci souřadných systému vím, avšak u CENIE byla přímo volba JTSK, tudíž krok navíc
![]() Ještě jednou děkuji za odpovědi.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
V Janitoru je pro verzi 1.1.1 v nabídce JTSK (EPSG:102067). Viz obrázek níže.
V MAPu 2011 pro 1.1.1 je pouze EPSG:4326. Že by chyba MAPu? Upravil alfred - 28.led.2013 v 14:48 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Děkuji, jak jednoduché ... Také jsem ještě zapomněl na "převzorkování rastru"
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Budu to logovat na Autodesk jako chybku. Ohledně těch odstínů šedi, mapy jsou takto primárně nastavené...stačí spustit správce zobrazení a ve stylu WMS vrstvy změnit na barevně. Kvalita je samozřejmě horší než byla na geoportále....
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Tak jsem to také zkusil (v Civilu 2010) ...
JTSK (EPSG:102067) to nabízí opravdu jen ve verzi 1.3.0 Ve verzích 1.1.0 a 1.1.1. to nabízí jen EPSG:4326, ale při nastavení výkresu na Křováka to opravdu posadí tam,kam má . Ale ... zobrazuje se mi to jen černobíle a velmi velmi hrubě rozpixelované a nejeví to žádnou známku zlepšení v čase. Připojení máme dost rychlé, takže buď nestíhá server geoportálu, anebo je problém jinde.
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
musím Vám dát trochu za pravdu. V případě toho ortofoto skutečně nabízí jen WGS84. Problém je v rozdílných verzích WMS 1.1.1 a 1.3.0. V XML definici těch EPSG kódů je změna. Pokud máte verzi Mapu nebo C3D 2013 a zvolíte 1.3.0. pak je seznam kompletní včetně JTSK. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je divné. V MAPu jsem to sice nezkoušel, ale v jiném GIS programu mi geoportal.cuzk.cz nabízí pro ortofotomapy mnoho systémů, včetně JTSK (EPSG:102067) |
|
![]() |
|
![]() |
Ale pane kolego, Map přece umí udělat transformaci mezi souřadnicovými systémy. Stačí si pro aktuální výkres nastavit Křováka a transformace proběhne automaticky.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Tom K ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.srp.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad Civil 3D 2011 Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
Děkuji za odpověď, avšak nereší to můj problém. Jelikož mapu nelze zobrazit v JTSK (na výběr je pouze WGS84).
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Takže už jsem to našel...ale chvilku to trvalo. Pokud chcete používat ortofotomapy na ČUZK je nutné nastavit verzi WMS na 1.1.1 jinak to hlásí vyjímku.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
ano lze to. Podobnou chybu už jsme tu řešili. Zkusím se podívat, jak to dopadlo. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, v listopadu došlo k ukončení poskytování WMS ortofotomapy na poratlu CENIA (http://geoportal.gov.cz/web/guest/news?id=40216). Odkazují na používání ortofotomapy na ČUZK (http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx). Avšak v případě pokusu o připojení vyskočí tato chyba
Během přidávání dat do mapy došlo k problému. Nepodařilo se získat data pásů. InvalidParameterValue: Value application/vnd.ogc.se_xml provided for a parameter exceptions is invalid. Lze se k těmto ortofotomapám připojit? Na stránkách ČUZK jsem našel seznam programů, přes které se lze k těmto mapám připojit. CIVIL v nich bohužel chyběl. Stejný problém mám i u Základních map a ZABAGEDu. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,223 sekund.