Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
shogun6666 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: INVENTOR 2011 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() Zasláno: 03.bře.2016 v 11:10 |
Dobrý den
Mám prosbu ohledně pravidla které je v součásti. Pravidlo popisuje název souboru do čísla součásti. Názvy souborů nám generuje Vault. Pravidlo se spouští před uložením souboru. To funguje. Problém je že takhle vkládám z OC plechy které vkládám jako běžné prvky a mají číslo Bxxxxx. Pokud součást uložím v sestavě pravidlo se nespustí. Musím součást otevřít samostatně uložit a potom se teprve číslo propíše. šlo by pravidlo spouštět při uložení z prostředí sestavy. Děkuji za odpověď
|
|
![]() |
|
krupicka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 15.říj.2015 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor HSM Stav: Offline Bodů: 122 |
![]() |
Dobrý den, zkoušel jste toto pravidlo jako externí?
|
|
![]() |
|
shogun6666 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: INVENTOR 2011 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
pravidlo je již v šabloně a potřebuji aby se při uložení spustilo jen v téhle součásti.
|
|
![]() |
|
Michal H. ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 29.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Dobrý den,
myslím si, že hlavní problém bude v tom, že to pravidlo takto používáte. Měníte standardní funkci Inventoru a Vaultu, protože Inventor sám automaticky mění Číslo součásti dle názvu souboru a Vault funguje při přejmenovávání stejně. Tím pravidlem to vlastně nabouráváte. Navíc taková pravidla je vhodné dělat jako externí.
|
|
Michal Havel
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz (technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz) |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den
Jak tedy mám nastavit u součásti kterou vytvářím z OC například vlastní profil a do sestavy ho vkládám pod názvem které mi generuje VAULT např. BXXXXXXX se mi toto číslo propsalo do čísla součásti. Pokud to jde budu jen rád a nebudu se pokoušet vytvářet pro to pravidlo. Nyní je pole čísla součásti prázdné pokud ho nevyplním bude mi to dělat problém při vytváření položky z modelu ve Vaultu. dĚKUJI
|
|
![]() |
|
![]() |
Už jsem to vyřešil, máte pravdu není potřeba pravidlo nastavil jsem to ve vlastnostech rodiny.
Děkuji
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.