Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3846 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

IDW Filename

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: IDW Filename
    Zasláno: 20.kvě.2019 v 13:06
Pekný deň,
jestvuje nejaký jednoduchý spôsob ako dosiahnuť to, aby Propertie "Filename" generovala iba názov súboru, ale bez koncovky IDW?
Som nútený dávať do razítka alfanumerický kód, ktorý zahŕňa aj názov súboru, ale bez prípony. (prípadne by bolo akceptovateľné, keby tam namiesto IDW bolo PDF, lebo len takéto súborové formáty sa budú zverejňovať...)
ďakujem
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 13:56
Máte-li X-Tools, stačí zrušit zaškrtnutí přípony u tvorby iVlastnosti FileName:
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/xtoolsfn.jpg

 
jinak např. přes iLogic
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 14:06
Mám. Vyskúšam...
ďakujem
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 14:57
No vyskúšal som. Ale to funguje iba vtedy, ak si tú vlastnosť vytvorím v X-Tools a potom v iProperty okne zadám hodnotu...
Ja som myslel natívnu iProperty "FILENAME" ktorá vracia názov súboru, pod ktorým je ten daný súbor uložený...
Takto by som musel zadať názov súboru/uložiť súbor a okrem toho ešte ten istý názov ručne napísať do dialógového okna iProperties pre mnou vytvorenú vlastnosť v X-Tools.

Alebo robím niečo zle?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 15:27
To je nějaké divné. V nastavení XTools zapnete propisování názvu souboru podle obrázku pana Michla. Pokud cílová iVlastnost (FileName) neexistuje, je ještě potřeba zapnout automatické vytváření potřebných iVlastností (to spodní zaškrtávátko). Potom stačí soubor uložit, ale v tomto případě je potřeba soubor během návrhu uložit alespoň 2x, protože iVlastnost se vyplňuje před uložením a při prvním uložení ještě není název určen.
 
EDIT:
Tu interní vlastnost není možné nastavit aby nezobrazovala příponu.


Upravil Navara - 21.kvě.2019 v 15:35
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 15:41
Ano, takto som si aj myslel že to bude fungovať...
Zaškrtávacie pole na príponu súboru zaškrtnuté nemám, do poľa Názov iVlastnosti som zadal "Filename" a zaškrtávacie pole "Vytvoriť potrebnú vlastnosť........" zaškrtnuté mám.
Výsledok je že iVlastnosť Filename vracia názov súboru pod ktorým je výkres uložený, ale aj s príponou idw....
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 15:58
Původně odeslal(a) Navara Navara napsal(a):


 
EDIT:
Tu interní vlastnost není možné nastavit aby nezobrazovala příponu.


Hm...toho som sa bál...
Predpokladám že to pôjde jedine s použitím iLogic....
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2019 v 16:11
Tohle nejde ani s iLogicem. Nikde totiž není dokumentované odkud se ta hodnota bere. iVlastnost to totiž není.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 14:08
Prosím Vás, a ako teda funguje/má fungovať ten Add-In? V nastavení X-Tools v iVlastnosti/Dokument je okno "Název souboru". Dá sa tam vybrať typ súboru a zadefinovať iVlastnosť...(Neviem už aká tam bola iVlastnosť prednastavená a či vôbec nejaká bola...ja som tam už dal svoju a tá mi tam teraz furt visí...)
Aký to má vlastne zmysel? Veď to čo tam ja zadefinujem bude iba užívateľská vlastnosť. A tú predsa viem vytvoriť aj v natívnom inventorovskom okne iVlastnosť....
Čím je/má byť iná táto vaša iVlastnosť? Umožní mi niečo iné ako keď si ju vytvorím v "prostredí Inventoru"?


Upravil Ľubomír Pápay - 22.kvě.2019 v 14:21
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 14:36
vlastnosti v X-Tools se umí automaticky vytvořit (pokud neexistují) a hlavně automaticky naplnit/zaktualizovat
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 14:49
To ano, napríklad iVlastnosť LastSaveDate funguje dobre.
Ale ako dosiahnuť to, aby mi vytvoril defacto duplicitnú vlastnosť ku vlastnosti "Filename" a navyše bez prípony IDW. Na prvý pohľad by to malo fungovať, ale nefunguje. Reálne viem použiť Filename - iVlastnosť ktorú generuje sám Inventor - ale tá obsahuje aj príponu.
Myslel som že pomocou X-Tools si nadefinujem novú vlastnosť, napríklad ju nazvem "NazovSuboru", nezaškrtnem to políčko pre príponu a Inventor/X-Tools mi automaticky vytvorí túto novú iVlastnosť, bez toho aby som hodnotu tej vlastnosti musel zadávať...že si ju zoberie z názvu príslušného súboru...
To by mi aj dávalo zmysel existencie tejto funkčnosti X-Tools. Ale ak tú informáciu o názve súboru musím ja niekde duplicitne zadávať, tak mi to nedáva zmysel...
Rozumiem tomu správne?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2019 v 15:01
Odpovedám si sám...
Založil som nový výkres a urobil všetko odznova, vytvoril úplne novú vlastnosť s novým menom a už sa to správa tak ako som očakával...hodnota tej vlastnosti sa už berie z názvu súboru a prípona je potlačená...Akurát treba manuálne súbor uložiť aby sa to aktualizovalo.
Takže už to budem vedieť využiť...
VďakaSmile
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.