Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2851 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresový výstup množstva podobných objektov

 Odpovědět Odpovědět Stránka  123 4> archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkresový výstup množstva podobných objektov
    Zasláno: 29.říj.2020 v 10:05
Zdravím, našiel by si niekto čas na vytvorenie videa ako najrýchlejšie vytvoriť 10-30+ objektov (viď obrázok) s tým, že by sa menili rozmery v červených obdĺžnikoch.
Úplne by mi stačilo 2 objekty, aby som pochopil princíp. Pred nejakým časom som som skúšal pár jednoduchých súčiastok, ale táto vec sa mi akosi nedaríCry. Pritom z videí viem, že pre niekoho, kto ovláda tento program je to otázka chvíľky...


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Obrázok_2_2020-10-29_10-04-30.jpg


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1528
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 12:43
Dělá mto přes viceobjemové tělesa. Nakreslis celou sestavu ap k vygenrujes  jednotlivé dílce a  pak jen ve zrojovém měnis koty.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 13:16
Zabudol som spomenúť, že niektoré sa časom menia
Napr. nakreslím takýchto 5ks
A1, A2, A3, A4, A5 - urobím zostavu okótovaných výkresov
z toho sa o 2 týždne zmenia rozmery pre
A2, A4 - ale zostavu výkresov by som potreboval zo všetkých A1-A5 s aktuálnym dátumom na výkrese.

Teraz to robím cez autocad:
nakreslím A1 - v layoute dám objekt z modelu, okótujem uložím. Potom ho uložím ako A2 a tu zmením rozmery - layout už je okótovaný, takže sa kóty len prisposobia zmenám a uložím .....A5 - sheetlist a šup do PDF.

Nepoznám veľmi dobre inventor, preto by som potreboval nejaké video, kde to vidieť. Pretože ak sa do toho pustím sám, tak je možné že s takou, pre niekoho banalitou, strávim týždeň a ani sa mi to nepodarý tak aby som to v inventore urobil celý proces (A1-A5) rýchlejšie ako v autocade
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1528
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 13:25
Toto lze udělat přes rizení excelem.
Datum na vykrese jde měnit přes i logic. Císlo bych jeste udělal nějak unikatní. at podle nazvu vite pro jakou zakazku to bylo:)


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 14:31
A presne to by som potreboval, ale neviem ako to urobiť :D

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 15:56
Viem do parametrov vsadiť rozmer ako napr "cotan(uhol)"?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1528
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 16:24
jde tam zdat vše:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 17:04
akou formou sa to tam dá dať - sú nejaké presné príkazy názvy pre sin cos tan cotan?
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 20:46
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 08:30
Zdravím, tohle si snad říká přímo o sestavu řízenou řídící součástí.
V případě takovýchto jednoduchých "budníků", kde, pokud mi nestačí měnit parametry jednotlivých desek a jejich ukotvení vzájemné či k počátku, bych si udělal řídící referenční součást požadovaného tvaru a z něj v sestavě desky odvozoval. (Vždyť je to obyčejná plechařina...) 
Vycházet ale přímo z víceobjemového tělesa exportem do sestavy není to pravé řízení sestavy, i když cesta to je také. Bylo by ale asi obtížné zachovat popisy jednotlivých součástí.
Pak už stačí pouze otevřít tabulku s parametry a psát požadované, třeba i s pomocí excelu.
Je jen otázkou, jak složitý postup konečný výsledek vyžaduje .......

Video bohužel udělat nemohu, pracuji již v jiném systému.

Pozn:
Co se datumu týče, tak se výkresy odlišují datem v razítku výkresu (automatická iVlastnost-datum tisku/změny apod....), ale hlavně číslem a názvem součásti/sestavy a číslem revize!
Navíc později, až trochu ovládnete iLogic, je možné tyto parametry do součásti/sestavy zapisovat automaticky (název souboru s číslem součásti a revize, základní rozměry .... apod.)


Upravil rys-kt4 - 04.lis.2020 v 08:44
JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 09:03
Zdravím.
Najviac ma štve, že z popisu to znie veľmi jednoducho, ale asi budem musieť poňať ovládanie inventora do nejakej miery aby som to zvládol. Ale asi mi to bude stáž zato, ak sa mi to podarí vyšeprkovať, ako každú zostavu prekresľovať a ukladať v autocade, ako to robím teraz.
Ak by ste si našli trochu času v tejto uponáhľanej dobe, vedeli by ste mi prosím vytypovať nejaké videá z youtube, podľa postupnosti, čo sa naučiť, aby som dosiahol Vami opísaný výsledok?
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 10:00
Takováto představa je opravdu moc krásná ....
Tak že jinak.
Jelikož určitě nejsem nejbystřejší uživatel CADu na této planetě a k nutnému samostatnému ovládnutí Inventoru jsem potřeboval alespoň 1/2 roku "ostré" práce, dnes v novém Solid Edge cca opět 1/2 roku na to, abych mohl tento SW konečně využít ve slušném pohodlí s tím co umí, tak mne napadá jediná rada:
Objednejte si odpovídající školení, pokud čas a "kapacitu" na samostatné ovládnutí Inventoru nemáte...
Pak snad budete také vědět o čem je řeč....
Stojí to za to.
SmileWinkTongue
JanB.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 13:45
Pokud jde o učení se a firma nebo vy sám školení nemáte, jeďte podle návodu "help" k programu, postupy jsou tam velmi dobře předvedené včetně krátkých videí.
Pak si projděte fora, toto a Adeonu, klidně i anglická. Až trochu pochopíte filozofii tvoření, tak se koukněte klidně na iLogic. Pokud se vám to vyplatí, nechte si pravidla i napsat, dokážete li požadavek zformulovat. Lze se obrátit i na správce fora, umějí to. (Ale také ne zdarma ...)
I když nemáte ambice programátora stejně jako já, najdete spoustu iLogic pravidel při správném hledání na netu a ve forech. Navíc je zde obchod Autodesku s doplňkovými aplikacemi pro Inventor.
(Žádný učený z nebe nespadl a bez práce nejsou .................výsledky)Wink

JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 16:03
Ďakujem za typ.
Čas v týchto ťažkých časoch asi bude :D. Inventor je veľmi zaujímavý nástroj a mňa z podstaty zaujíma automatizácia a vcelku aj baví, keď môžem nejaký systém zautomatizovať (či už v exceli, autocade...).
Žiaľ pre tento konkrétny príklad asi nebudem mať toľko času. Pravdepodobne oslovím správcu fóra, aspoň na zistenie cenovej ponuky.
Ešte raz ďakujem za typy.
Mimochodom, požiadavku na napísanie pravidiel mám smerovať na člena "administrator", alebo niekoho iného?

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 16:25
Požadavek na napsání makra postačí zadat zde jako téma a hlavně umět sdělit, co požadujete - ti správní se vám ozvou sami Smile

Zde ale ještě jednu poznámku:
V Inventoru jsem používal k práci, hlavně ke správě dat a k exportům 8-11 maker iLogic.
Při přechodu na Solid Edge jsem se snažil "vybavit" obdobně a nechal si též nějaká makra napsat, než jsem zjistil, že Solid Edge má vlastní a velmi silnou správu dat v těle a tak z pěti požadovaných maker, nakonec potřebuji pouze dvě. Zbytek "možností" je v programu samotném a ne vše je potřeba makrem automatizovat.

To píšu ale proto, aby ste hned zpočátku do automatizace bezhlavě nespěchal, ono toho lze se základem udělat opravdu hodně. Do automatizace bych se pustil až v okamžiku, kdy už něco o 3D tvorbě v Inventoru vím a vím co opravdu potřebuji, nebo v případě, že si to určitá zakázka vyžádá.
Jako hračka by to bylo asi poněkud drahé. Wink
JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 16:56
Z terajšieho Vášho praktického pohľadu, by ste vedeli poradiť, ktorý z týchto dvoch nástrojov je "lepší"?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1528
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 17:19
Zde mas malou ukazku. Víceobjemu.
Ve zdrojovém ipt meníš rozmery a dílce se ti podle toho mění


Připojené souboryzipuploads/10604/Viceobjem-ukazka.zip
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 18:20
skúšal som to otvoriť ale v mojej 17 mi to neotvorí, viete to preuložiť do nižšej verzie?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  123 4> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,270 sekund.