Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3832 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

IDW do DXF

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: IDW do DXF
    Zasláno: 04.pro.2020 v 16:41
Dobrý den když exportuji  vykres do DXF tak mi  vždy vyplivne dxf v jednom stylu čar.
V dxf jsou hladiny podle inventoru ale ale nejde rozeznat co je osa nevidetlné  atd. Nevite prosím kde najdu nastaveni tohoto exportu? v PDF je to OK jen ten dxf zlobí
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 16:47
Když dám v rozvinu "Uložit jako" vyberu dxf a dám uložit tak se mi zobrazí toto okno se třemi záložkami, jedna je o hladinách.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/dxf_hlaDINY.png


O jiné možnosti nevím.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 16:48
Ano u rozvinu ale ja ukladma vykres:(
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 17:28
Původně odeslal(a) issin issin napsal(a):

Když dám v rozvinu "Uložit jako" vyberu dxf a dám uložit tak se mi zobrazí toto okno se třemi záložkami, jedna je o hladinách.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/dxf_hlaDINY.png


O jiné možnosti nevím.



Vyzkousel jsem a na ukládání vykresu nemá vliv:( a ani  rozvin se mi neuloži tak aby osa ohybu byla carkova či čerchovaně:( uz tápu kde to muze byt:(
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 17:43
Pak už mně napadá otevřít to dxf z rozvinu v Autocadu přidat rámeček a je to. Barvy i typy čar budou dle nastavení.
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 17:48
Typ čar se mění při exportu (uložit jako-DXF) volbou "možnosti mapování":


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/1.jpg



Zde se nastavují odpovídající typy čar.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/2.jpg



Vyzkoušel jsem typ čáry změnit a fungovalo to. Jenom nevím, jestli právě tohle hledáte.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 17:55
Pro ukládání výkresu do správných hladin (ať DWG či DXF) na to jděte přes styly výkresu v Inventoru. Nastavte si nový Výchozí styl a v něm si nastavte hladiny jak potřebujete. 
A jednoduše před exportem vyberte výchozí styl, celý výkres se změní, proveďte export.
Takto docílíte veškerých požadovaných úprav (styly čar, barvy, hladiny, texty.. )
Pokud máte licence od nás máte k dispozici CS+ (https://www.cadstudio.cz/csplus.asp) a tím i CSN_NORMU, kde je již takovýto výchozí styl připraven (viz obrázek). Uživatelé se do něho přepnou před exportem do AutoCADu , respektive AutoCADu Mechanical.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/styly_Inventoru.jpg



Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 18:00
tak jsme zase o trochu chytřejší. U nás se užívá převážně idw, dxf jen občas pro laser.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 18:19
[QUOTE=horalek]Pro ukládání výkresu do správných hladin (ať DWG či DXF) na to jděte přes styly výkresu v Inventoru. Nastavte si nový Výchozí styl a v něm si nastavte hladiny jak potřebujete. 
A jednoduše před exportem vyberte výchozí styl, celý výkres se změní, proveďte export.
Takto docílíte veškerých požadovaných úprav (styly čar, barvy, hladiny, texty.. )
Pokud máte licence od nás máte k dispozici CS+ (https://www.cadstudio.cz/csplus.asp) a tím i CSN_NORMU, kde je již takovýto výchozí styl připraven (viz obrázek). Uživatelé se do něho přepnou před exportem do AutoCADu , respektive AutoCADu
 Mechanical.




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/styly_Inventoru.jpg



[/

Ja nemam problem s hladinama ty mám dobre. Jen při exportu je vše stejným stylem cary:(

 


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 18:21
Původně odeslal(a) lukasek lukasek napsal(a):

Typ čar se mění při exportu (uložit jako-DXF) volbou "možnosti mapování":


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/1.jpg



Zde se nastavují odpovídající typy čar.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/2.jpg



Vyzkoušel jsem typ čáry změnit a fungovalo to. Jenom nevím, jestli právě tohle hledáte.

Zde jsem to zkoušel ale bez úspěchu:(asi něco někde delam spatne.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 19:13
Přesně zde se to nastavuje, pokud se nenabídnou styly čar, vyberte šablonu AutoCADu, v níž jsou hladiny připraveny.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/styly_Inventoru_pri_exportu.jpg


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 19:31
No jo ale ja nemám AutoCAD:( není zde dobra duše co by zaslala potřebnou šablonu pro export? 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 406
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2020 v 21:51
Jenom malý dotaz.
To vše bylo pouze o tom jak připravit DXF pro laser ať ručně či hromadně (s iLogic)?
Pak mne ještě napadá jedna otázka:
A proč DXF z výkresu ?
Na to je snad ruční uložení plochy rozvinu do DXF a hromadný export DXF z plechových součástí pomocí iLogic (Těchto pravidel tady běhalo stádo a pro pálení snad ani výkres třeba není, jen materiál, síla a kusy).
Navíc při exportu snad řešíte pouze tečné hrany ANO/NE, středová čára ohybu tam je vždy.
Který laser či voda potřebuje Autocadovské styly čar a hladin?

JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2020 v 05:07
A) ano mate pravdu jde to i ručně z modelu, ale z vykresu to mám tak schválně . Kde ma list s ohnutym a list s rozvinem se specifikacemi co pálit a co gravirovat.
B) laser to nepotřebuje ale pokud mám na plechu ohybu tak ohybove čáry jsou pro kooperaci aby upravili rozvin na jejich odpočty. Barva a styl je jen pro prehlednost.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 406
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2020 v 16:29
OK, souhlas, rozumím.
Jenom ještě dodám, že pokud požaduji opravdu přesnější ohýbané výrobky, tak výrobci zašlu sice obyčejné DXF a výkres, ale pak hlavně ještě přiložím STEP soubor. S ním si výrobce již poradí a udělá potřebné úpravy sám..Smile
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2020 v 19:46
Bohužel v KOO jedou stale jen 2D:(  tak proto s tim mmtakové trápení. sice mam  v dokumentaci  modely STP jednotlivých dilců ale bohužel nevyužijí
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 406
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2020 v 22:12
Vím, kdysi (a je to už hodně dávno) jsem od "kolegů u prkna" také slýchával  "Já se přece nějakým hloupým počítačem nenechám zkazit." No, snad si na svůj výrok později stojíc u nějaké balící linky na poště vzpomněli. (Když jim ten hloupý počítač začal brát jejich zodpovědnou práci.)

Inu, držme si palce.SmileWink
JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 6424:VIPPoužití konstrukčních čar náčrtu ve výkresovém pohledu sestavy Inventoru.
Tip 7849:VIPAutomatické vytváření DXF, DWG a DWF souborů z IPT a IDW souborů.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4134:Dávkový převod IDW výkresů Inventoru do DWG, DXF a DWF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.