Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
IDW do DXF |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Téma: IDW do DXF Zasláno: 04.pro.2020 v 16:41 |
Dobrý den když exportuji vykres do DXF tak mi vždy vyplivne dxf v jednom stylu čar.
V dxf jsou hladiny podle inventoru ale ale nejde rozeznat co je osa nevidetlné atd. Nevite prosím kde najdu nastaveni tohoto exportu? v PDF je to OK jen ten dxf zlobí
|
|
Když můžu pomůžu:)
|
|
issin
TOP uživatel Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 16:47 |
Když dám v rozvinu "Uložit jako" vyberu dxf a dám uložit tak se mi zobrazí toto okno se třemi záložkami, jedna je o hladinách.
O jiné možnosti nevím. |
|
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 16:48 |
Ano u rozvinu ale ja ukladma vykres:(
|
|
|
|
maiklss
Zasláno: 04.pro.2020 v 17:28 |
Vyzkousel jsem a na ukládání vykresu nemá vliv:( a ani rozvin se mi neuloži tak aby osa ohybu byla carkova či čerchovaně:( uz tápu kde to muze byt:(
|
|
|
|
issin
TOP uživatel Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 17:43 |
Pak už mně napadá otevřít to dxf z rozvinu v Autocadu přidat rámeček a je to. Barvy i typy čar budou dle nastavení.
|
|
lukasek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 15.pro.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 17:48 |
Typ čar se mění při exportu (uložit jako-DXF) volbou "možnosti mapování":
Zde se nastavují odpovídající typy čar. Vyzkoušel jsem typ čáry změnit a fungovalo to. Jenom nevím, jestli právě tohle hledáte. |
|
horalek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 386 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 17:55 |
Pro ukládání výkresu do správných hladin (ať DWG či DXF) na to jděte přes styly výkresu v Inventoru. Nastavte si nový Výchozí styl a v něm si nastavte hladiny jak potřebujete.
A jednoduše před exportem vyberte výchozí styl, celý výkres se změní, proveďte export. Takto docílíte veškerých požadovaných úprav (styly čar, barvy, hladiny, texty.. ) Pokud máte licence od nás máte k dispozici CS+ (https://www.cadstudio.cz/csplus.asp) a tím i CSN_NORMU, kde je již takovýto výchozí styl připraven (viz obrázek). Uživatelé se do něho přepnou před exportem do AutoCADu , respektive AutoCADu Mechanical. |
|
issin
Zasláno: 04.pro.2020 v 18:00 |
tak jsme zase o trochu chytřejší. U nás se užívá převážně idw, dxf jen občas pro laser.
|
|
maiklss
Zasláno: 04.pro.2020 v 18:19 |
[QUOTE=horalek]Pro ukládání výkresu do správných hladin (ať DWG či DXF) na to jděte přes styly výkresu v Inventoru. Nastavte si nový Výchozí styl a v něm si nastavte hladiny jak potřebujete.
A jednoduše před exportem vyberte výchozí styl, celý výkres se změní, proveďte export. Takto docílíte veškerých požadovaných úprav (styly čar, barvy, hladiny, texty.. ) Pokud máte licence od nás máte k dispozici CS+ (https://www.cadstudio.cz/csplus.asp) a tím i CSN_NORMU, kde je již takovýto výchozí styl připraven (viz obrázek). Uživatelé se do něho přepnou před exportem do AutoCADu , respektive AutoCADu Mechanical. Ja nemam problem s hladinama ty mám dobre. Jen při exportu je vše stejným stylem cary:( |
|
|
|
maiklss
Zasláno: 04.pro.2020 v 18:21 |
Zde jsem to zkoušel ale bez úspěchu:(asi něco někde delam spatne.
|
|
|
|
horalek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 386 |
Zasláno: 04.pro.2020 v 19:13 |
Přesně zde se to nastavuje, pokud se nenabídnou styly čar, vyberte šablonu AutoCADu, v níž jsou hladiny připraveny.
|
|
maiklss
Zasláno: 04.pro.2020 v 19:31 |
No jo ale ja nemám AutoCAD:( není zde dobra duše co by zaslala potřebnou šablonu pro export?
|
|
|
|
rys-kt4
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
Zasláno: 06.pro.2020 v 21:51 |
Jenom malý dotaz.
To vše bylo pouze o tom jak připravit DXF pro laser ať ručně či hromadně (s iLogic)? Pak mne ještě napadá jedna otázka: A proč DXF z výkresu ? Na to je snad ruční uložení plochy rozvinu do DXF a hromadný export DXF z plechových součástí pomocí iLogic (Těchto pravidel tady běhalo stádo a pro pálení snad ani výkres třeba není, jen materiál, síla a kusy). Navíc při exportu snad řešíte pouze tečné hrany ANO/NE, středová čára ohybu tam je vždy. Který laser či voda potřebuje Autocadovské styly čar a hladin? |
|
JanB.
|
|
maiklss
Zasláno: 07.pro.2020 v 05:07 |
A) ano mate pravdu jde to i ručně z modelu, ale z vykresu to mám tak schválně . Kde ma list s ohnutym a list s rozvinem se specifikacemi co pálit a co gravirovat.
B) laser to nepotřebuje ale pokud mám na plechu ohybu tak ohybove čáry jsou pro kooperaci aby upravili rozvin na jejich odpočty. Barva a styl je jen pro prehlednost.
|
|
|
|
rys-kt4
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
Zasláno: 07.pro.2020 v 16:29 |
OK, souhlas, rozumím.
Jenom ještě dodám, že pokud požaduji opravdu přesnější ohýbané výrobky, tak výrobci zašlu sice obyčejné DXF a výkres, ale pak hlavně ještě přiložím STEP soubor. S ním si výrobce již poradí a udělá potřebné úpravy sám..
|
|
JanB.
|
|
maiklss
Zasláno: 07.pro.2020 v 19:46 |
Bohužel v KOO jedou stale jen 2D:( tak proto s tim mmtakové trápení. sice mam v dokumentaci modely STP jednotlivých dilců ale bohužel nevyužijí
|
|
|
|
rys-kt4
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 07.pro.2020 v 22:12 |
Vím, kdysi (a je to už hodně dávno) jsem od "kolegů u prkna" také slýchával "Já se přece nějakým hloupým počítačem nenechám zkazit." No, snad si na svůj výrok později stojíc u nějaké balící linky na poště vzpomněli. (Když jim ten hloupý počítač začal brát jejich zodpovědnou práci.)
Inu, držme si palce.
|
|
JanB.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,573 sekund.