Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4485 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jednotkové množství u součásti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
WAm Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.led.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace WAm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jednotkové množství u součásti
    Zasláno: 22.led.2021 v 13:06
Zdravím,
potřeboval bych poradit, jak změnit jednotkové množství viz soubory. V parametrech jsem si ji vytvořil a přenáší se mi do vlastností, ale nevím jak se mám zbavit těch 0 za desetinou čárkou, protože pak mi to deformuje kusovník (soubory). Nevíte jak to obejít?
 Dík Petr

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 09:55
Množství v kg? U numerických parametrů můžete změnit formát zobrazení (vč. počtu des.míst) v nastavení kusovníku (double-click) - klikněte pravým na sloupec a zvolte Formát sloupce > Použít formátování jednotek.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
WAm Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.led.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace WAm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2021 v 09:46
Ano, bohužel kvůli můstku mezi Vault a PDM, musím zadávat hodnotu KG, ve verzi 2017 porovnávání jednotek v můstku nebyl a mohl jsem tam nechat Ks. V kusovníku jsou dvě různé jednotky Ks a Kg, proto nejdou formátovat jednotky. Tuto možnost jsem již zkoušel. 
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2021 v 14:43
Dobrý den,

Vytvořte uživatelský parametr (např. "Vaha"), zadejte mu jednotky (např. "kg") a zaklikněte zatrhávátko ve sloupci "Exportovat parametr". 

Ve výkresu klikněte pravým tlačítkem na kusovník a zvolte "Upravit kusovník...". V dialogu klikněte pravým tlačítkem na sloupec s množstvím a zvolte "Formát sloupce". V následujícím dialogu se přepněte na záložku "Substituce". zde nastavte toto:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27404/Jednotkove_mnozstvi.png



Z rozbalovací seznamu "Pokud existuje, použít hodnotu z" zvolte "Procházet vlastnosti" a v další dialogu klikněte na "Nová vlastnost" a kliknutím přidejte novou vlastnost. Zadejte název "Vaha".

U součástí, kde neexistuje uživatelská vlastnost "Vaha", se použije normální počet kusů. Volba suma hodnot zabezpečí součet parametrů (tedy hmotností).

Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.