Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4020 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

pohyb součásti při vazbení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: pohyb součásti při vazbení
    Zasláno: 20.kvě.2022 v 13:23
Dobrý den
Prosím o radu. Z nějakého důvodu se mi při použití jakékoli vazby mezi součástmi stane to, že vazbená součást není v ostatních směrech volná. Například šroub "chytím" na osu s otvorem, ale už s ním nemohu otočit nebo ho ve směru osy posunout. Nevíte, čím to může být a hlavně jak z toho ven? Jsem zvyklý si součást během používání vazeb různě natáčet podle potřeby.
Děkuji moc
Jirka
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 958
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2022 v 11:41
Co si pamatuju, tak to dělala "nějaká" vazba. Což je bohužel naprosto přesně popsaný problém. Prostě se sestava dostala do bodu, kdy mu nějaká vazba (šlo o libovolnou náhodnou vazbu) zablokovala "volný pohyb součástí" (již tu to vlákno bylo - před MNOHA lety).

Oprava bohužel bývala jen poskládáním v nové sestavě :-( tam mu to samé vazbení najednou nevadí. (nevím jestli by nezabralo "přesunutí" sestavy ve stromu a tím vytvoření nové sestavy).

Druhou možností je používat funkce na rotaci/posun součásti (záložka sestavení, karta umístění příkaz posun nebo otočení komponenty) což je trochu otrava, ale funguje to...
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 148
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2022 v 20:06
Dobrý den, pokud se to děje v Inventoru 2023, tak mě se děje to samý. Sice tomu pomohla aktualizace "Inventor Professional 2023.0.1 Update", ale díky této aktualizaci se Inventor stal velmi nestabilní a padal, třeba při zavírání dokumentu. Takže jsem aktualizaci zase odinstaloval.

Martin Depta
Eltodo a.s.
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čer.2022 v 05:55
Dobrý den
Děje se to v Inventoru 2023. Pokouším se to nějak odstranit, ale dělá to pořád, zatím tedy bez nějaké záplaty. Fakt mě to štve, to je tedy blbost, když se s tím nedá pohnout.
A ještě jsem zjistil, že nefunguje úprava vazby. Když dám dvě součásti plochami k sobě a mezi nimi mezeru třeba 5mm, tak potom tuto vzdálenost vůbec nemohu změnit, tedy přepsat třeba na 10mm. Týká se to všech vazeb, jakmile se tam dá nějaký rozměr, tak už nejde změnit.
Dá se s tím něco dělat?
Děkuji

Upravil Jirkasirka1 - 01.čer.2022 v 08:40
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 148
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čer.2022 v 14:50
Moc se s tím dělat nedá. Jedině počkat chlapci z Autodesku vydají aktualizaci, která bude fungovat a nebude padat. :-)
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 318
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2022 v 07:20
Používám verzi 2023.0.1 ale nepozoruju ani chybu vazbení ani žádné padání Inventoru. Možná vám padání způsobuje něco jiného, třeba grafika.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 148
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2022 v 19:05
Kdyby to způsobovala grafika, tak by to muselo padat i před tím. Další problém jsem odhalil minulý týden. Pokud něco změním ve svařenci a Inventor zahlásí chybu u svarů, tak pokud se ten chybný svar snažím opravit a nebo smazat, tak Inventor spadne.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 7250:Ukotvení součástí Inventoru do počátku (0,0).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.