Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3840 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

extravil. podsestava NezpKrajniceASvahováníVýkop

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: extravil. podsestava NezpKrajniceASvahováníVýkop
    Zasláno: 06.pro.2022 v 16:14
Zdravím
Tak jsem se zase jednou dostal k extravilánu a chtěl jsem použít podsestavu NezpKrajniceASvahováníVýkop_2018_4_1.
Vypadalo to přesně tak, jak bych to potřeboval, ale jsou tam některé problémy, se kterými si nevím rady
1) V parametrech podsestavy jsou Sklon svahu příkopu odlehlý, Sklon výkopu odlehlý1 a Sklon výkopu odlehlý2. Nikde nevidím rozhraní mezi Sklon1 a sklon2, vypadá to, že sklon2 nikde není. To mi ale až tak nevadí
2) Cílování - cílovat svah lze pouze na povrch, hodilo by se, aby bylo možno cílovat i na 3D křivku položenou na terén (hranice). Stačilo by aspoň horizontálně
Pokud cílování na povrch vypnu, skončí podsestava v příčném řezu okrajem žlabovky rigolu bez jakéhokoli náznaku protispádu (Sklon svahu příkopu odlehlý). Proč se nezobrazí odlehlý svah třeba do úrovně okraje krajnice?

Co dělám špatně?
Děkuji za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2022 v 17:23
Dobrý den,
Ad1) sklony se použijí pro různé hloubky výkopu. V nápovědě pro podsestavu stojí:
Podsestava umožňuje automaticky vybírat sklon odlehlého svahu dle hloubky výkopu. Hloubka je měřena od úrovně okraje krajnice (viz schéma výše).
Při hloubce do 2,0 m je použit sklon „Sklon výkopu odlehlý 1“ a při hloubce větší „Sklon výkopu odlehlý 2“.

Ad2) Cílovat odlehlý svah na křivku nelze. Podsestava takovou možnost nemá. Musí se vždy nacílovat na povrch. Pokud ale nenacílujete a podsestava svahu skončí žlabovkou, tak toho můžete využít a v šabloně VPR si od žlabovky vymodelovat požadovaný tvar modrýma sirkama.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2022 v 17:52
Děkuji
ad1) tohle jsem přehlédl "jak vrata od stodoly"
ad 2) K tomu jsem došel, jen jsem se potřeboval utvrdit, že to opravdu neumí
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2022 v 18:13
Už to vypadá, jak jsem chtěl. Děkuji
Koneckonců to, že když podsestavu nezacíluji na povrch a zůstane ukončená žlabovkou, tak to je chytrá věc Smile
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 11:02
Dobrý den
Přece jen ještě jeden dotaz. I když si ve vlastnostech této podsestavy nastavím "odskok první vrstvy" na 0,02 m, tak graficky to o ty 2 cm udělá, ale popis výšky (jak NezpKrajSpodHranKryt, tak i NezpKrajHranKryt1) je o 4 cm, tedy o celou tloušťku první vrstvy. Přitom se píše, že "odskok první vrstvy" je MAXIMÁLNĚ jako tloušťka první vrstvy.
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 18:28
Dobrý den,
kódy NezpKrajSpodHranKryt i NezpKrajHranKryt1 jsou pevně umístěny a neměnné při odskoku první vrstvy.
Odskok vrstvy posune s vrstvou nezpevněné krajnice, nikoliv s vrstvami vozovky. A v podsestavě není nakódován.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36651/2022-12-09_18_25_47-Autodesk_Civil_3D_2021_-_Výkres1.dwg.png

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2022 v 09:02
Dobrý den
Děkuji. Z tohoto obrázku to je už jasné. Zruším popisky těch kódů a odskok doplním ručně
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11284:VIPSynchronizace kusovníků - zkopírování stejných čísel pozic do podsestav (iLogic).
Tip 9969:VIPJak jednoduše vypnout pracovní roviny v celé struktuře sestavy Inventoru?
Tip 4960:Rychlé potlačení a opětné zobrazení podsestavy.
Tip 10180:Civil 3D - výzva k zadání názvu podsestavy.
Tip 4397:Jak vykázat více poloh podsestavy jako jednu položku kusovníku? (rozpohybování podsestavy)
Tip 10754:Jak omezit maximální horizontální vzdálenost cíle při cílování podsestav do šířky?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.