Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
extravil. podsestava NezpKrajniceASvahováníVýkop |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2491 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 06.pro.2022 v 16:14 |
Zdravím Tak jsem se zase jednou dostal k extravilánu a chtěl jsem použít podsestavu NezpKrajniceASvahováníVýkop_2018_4_1. Vypadalo to přesně tak, jak bych to potřeboval, ale jsou tam některé problémy, se kterými si nevím rady 1) V parametrech podsestavy jsou Sklon svahu příkopu odlehlý, Sklon výkopu odlehlý1 a Sklon výkopu odlehlý2. Nikde nevidím rozhraní mezi Sklon1 a sklon2, vypadá to, že sklon2 nikde není. To mi ale až tak nevadí 2) Cílování - cílovat svah lze pouze na povrch, hodilo by se, aby bylo možno cílovat i na 3D křivku položenou na terén (hranice). Stačilo by aspoň horizontálně Pokud cílování na povrch vypnu, skončí podsestava v příčném řezu okrajem žlabovky rigolu bez jakéhokoli náznaku protispádu (Sklon svahu příkopu odlehlý). Proč se nezobrazí odlehlý svah třeba do úrovně okraje krajnice? Co dělám špatně? Děkuji za nápady
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
spackovaE ![]() Arkance Systems support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil, Infraworks Stav: Offline Bodů: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrý den,
Ad1) sklony se použijí pro různé hloubky výkopu. V nápovědě pro podsestavu stojí: Podsestava umožňuje automaticky vybírat sklon odlehlého svahu dle hloubky výkopu. Hloubka je měřena od úrovně okraje krajnice (viz schéma výše). Při hloubce do 2,0 m je použit sklon „Sklon výkopu odlehlý 1“ a při hloubce větší „Sklon výkopu odlehlý 2“. Ad2) Cílovat odlehlý svah na křivku nelze. Podsestava takovou možnost nemá. Musí se vždy nacílovat na povrch. Pokud ale nenacílujete a podsestava svahu skončí žlabovkou, tak toho můžete využít a v šabloně VPR si od žlabovky vymodelovat požadovaný tvar modrýma sirkama. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2491 |
Děkuji ad1) tohle jsem přehlédl "jak vrata od stodoly" ad 2) K tomu jsem došel, jen jsem se potřeboval utvrdit, že to opravdu neumí
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Už to vypadá, jak jsem chtěl. Děkuji Koneckonců to, že když podsestavu nezacíluji na povrch a zůstane ukončená žlabovkou, tak to je chytrá věc
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Dobrý den Přece jen ještě jeden dotaz. I když si ve vlastnostech této podsestavy nastavím "odskok první vrstvy" na 0,02 m, tak graficky to o ty 2 cm udělá, ale popis výšky (jak NezpKrajSpodHranKryt, tak i NezpKrajHranKryt1) je o 4 cm, tedy o celou tloušťku první vrstvy. Přitom se píše, že "odskok první vrstvy" je MAXIMÁLNĚ jako tloušťka první vrstvy. Děkuji
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
spackovaE ![]() Arkance Systems support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil, Infraworks Stav: Offline Bodů: 37 |
Dobrý den,
kódy NezpKrajSpodHranKryt i NezpKrajHranKryt1 jsou pevně umístěny a neměnné při odskoku první vrstvy. Odskok vrstvy posune s vrstvou nezpevněné krajnice, nikoliv s vrstvami vozovky. A v podsestavě není nakódován. |
|
![]() |
|
Dobrý den Děkuji. Z tohoto obrázku to je už jasné. Zruším popisky těch kódů a odskok doplním ručně
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,170 sekund.