Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4195 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit 2023, kombinacia fazy vs. varianty návrhu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit 2023, kombinacia fazy vs. varianty návrhu
    Zasláno: 08.pro.2022 v 13:08
Pozdravujem Vás opať potrebujem poradiť.
Mám rekonštruovaný projekt:
- jestvujúci stav (obvodový plášť, okná, dvere,...vnútro)
- búracie práce
- nový stav (zateplenenie fasády, nové upravené okná a dvere, nové vnútrajšky)
Na základe komunikácie s investorom, ale potrebujem vytvoriť:
1/- jestvujúci stav fasády (povodné okná a dvere) + nový stav vnútrajškov (zmena dispozície)
2/ až následne nový stav so zateplením fasády a výmenou okien vrátane nových vnútrajškou.

Neviem si stým nejako poradiť a najprv som si myslel, že to bude jednoduché:
- do Povodného návrhu (primárni) vložiť iba obvodovú fasádu
- následne vytvoriť variantu jestvujúceho stavu (jestvujúce vnútrajšky)
- následne vytvoriť variantu nového stavu (nakopírovanie NS do pôvodného návrhu)

Niekde robím asi chybu, ale nejako mi to nefunguje. Viem mi s tým niekto poradiť?
Ďakujem za každú odpoveď
milan
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 13:35
Len na doplnenie...
nedá sa do variantu návrhu vložiť iba jestvujúce murivo a okná...
Vypisuje to chybové hlásenie: Vložený objekt v hlavním modelu nelze hostovat na objektu varianty návrhu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/JS_fasada.jpg


milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 13:48
DD,
 Pokud Vám správně rozumím, tak Vy potřebujete novo Projektovou Fázi... čtvrtou... něco po "Nový stav" a pak si pohrát s přepínáním stavu a fází...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 14:02
Áno niečo podobné tzv. 4.fázu.
Ale v nej bu bola iba fasáda s oknami jestvujúcejo stavu + vnútrajšok nového stavu.
Neviem ako by sa to dalo docieliť. Ďakujem
milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 14:29
Jukněte prosím na "videjko" na linku níže... ještě to chce doladit ale mohlo by Vám to fungovat...

Pak ještě YouTube... tak je tech ukázek hromada...


JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 15:16
Ďakujem za video.
Ale neviem ako docieliť, aby som mal:
- viditeľnú z jestvujúceho stavu ina obvodové murivo s jestvujúcimi oknami (bez vnútorných vybúraných stien jestvujúceho stavu
- a z nového stavu iba všetky vnútorné steny (bez zateplenia a nových okenných otvorov)

milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 15:43
To chce si ss tím trošku pohrát.... porozumět jak tento princip fázování v revitu funguje... --> Váš úkol :-)
ještě vídejko....
  • do textů jsem dopsal Vaše požadavky
  • prvky (u mně stěny) jsou přiřazeny jednotlivým fázím - Video 01
  • v pohledu ve vlastnostech si nastavíte fáze dle potřeby - pro vás:
    • nacházíte se ve fázi "Nová konstrukce" - nastavím políčko "Phase"
    • chci vidět předchozí (ponechané) a nové (POZOR, nové pro tuto fázi -> pro fází Nové kce)
      popřípadě si změním způsob zobrazení nových kci - (červená-přepsaná <-> šedá-"ByCategory")
... všechno je vidět na videu...
Pochopení těchto "Fázi" v revitu není těžké... není to ale ani úplně trivialita...

JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 16:00
Ďakujem, idem na to :-)
-mám akurát problém s pochopením, že keď na jestvujúcej fasáde mám jestvujúce okná, ktoré v buracích prácach vybúram spoločne s vnútrajškom, tak mi rovnako zmiznú.
V tomto prípade asi musím vytvoriť nový model budovy v ktorom jestvujúce okná v jestvujúcej fasáde ponechám.
Potom dosiahnem požadovaný stav (jestvujúca fasáda + nové vnútrajšky)
Potom budem mať už ďalší model, kde na jestvujúcej fasáde vybúram jestvujúce okná a nahradím ich v novom stave novými.
Rozumiem tomu správne?
Ďakujem
milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 17:02
Žádný další model byste neměl dělat. Okna která se budou bourat dáte do fáze Stávající kce a v další m řádku označíte, kdy je budete bourat, v jaké fázi , u vás to bude fáze Nove kce. Nic dalšího ne třeba dělati 😉 (plus mínus)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3848
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 18:25
Pokud by vám fázování nefungovalo, můžete si pomoct vyplněním nějakého parametru u všech prvků, kdy tento prvek chcete vidět a pak pomocí filtrů zobrazení si volit co v daném pohledu chci vidět. Fáze dělají něco obdobného, mají ale některá omezení (neuděláte demolice ob fázi apod). Na základě parametrů si takto můžete i libovolně prvky obarvit atd.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2022 v 19:39
Pracuje to perfektne, len kým sa človek dostane do tých nastavení..  :-)
Paráda, nevedel som si predstaviť, že keď raz nejaké prvky vybúram, tak viem ešte aj im nadefinovať nejakú požadovanú fázu.
Ešte raz ďakujem. Klobúk dolu pred Vami :-)
milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 08:24
... a já děkuji za zpětnou vazbu a že jste to nevzdal, když to vypadalo "trochu složitější"... ;-)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 08:48
A teraz ešte na doplnenie, aby sme z toho mali úplný guláš :-)

Fázy máme super nastavené, zobrazujem:
- fasáda + okná jestvujúci stav, vnútrajšky nový stav (popis miestností napr. izba)
Zatial všetko OK.
Ale potreboval by som zmeniť aj ponechať popis miestností vo vnútrajškoch na izba/office.
Aby Nový stav s vnútrajškami vedel ľubovolne zameniť.
Neviem, či som to zrozumiteľne napísal a či je to vôbec možné, aby rovnaká miestnosť v rovnakej fáze mohla mať dva popisyúnázvy.
Ďakujem.
milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 09:22
Aha, tzn, nepotřebujete řešit Místnost ve fázích - protože místnost "neumí být zbouraná"...
Vy potřebujete (třeba pro úřad) vykázat jeden název, a pro klienta název jiný... ?
Šlo by to řešit např. variantami návrhu... ale to je takové nepraktické...
Dělal bych to, že bych si pro Místnost nadefinoval nový sdílený parametr , např. Název_02, a ten zobrazoval v tabulce a tagu pro požadovanou příležitost... Možná by to ale chtělo vědět víc, o tom Vašem požadavku...

JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 09:49
Ani neviem, ako sa poďakovať :-)
Všetko je správne:
-pôvodné miestnosti budú búrané
-vzniknú nové miestnosti s názvom "izba"
-zobrazovanie podľa fazy, podľa predchádzajúcich inštrukcií správne
-zadaný zdieľaný parameter názvu miestností "kancelária" správne
Riešenie bez variantov návrhu super.
Žiadny ďalší model super. Už, len to všetko "upratať" :-)
Ešte raz veľká vďaka, veľa zdravia a bohatého Ježiška :-)
 
milan
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, RVT'21
Stav: Offline
Bodů: 1196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2022 v 10:55
Původně odeslal(a) milan d milan d napsal(a):

Ani neviem, ako sa poďakovať :-)
...

... předávejte tyto informace dál... ;-) Díky 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2021,
RVT 2021

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13362:Varianty návrhů v Revitu vs. hranice místností.
Tip 13545:VIPInstalace Revit Update (nebo jiné aktualizace) končí chybou 101 (nebo jiným selháním)
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9082:I v Revitu LT lze pracovat s Variantami návrhu jako v plném Revitu!
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 7590:Automatická analýza energetických nároků budovy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.