Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4942 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Načtení bloků podle objektových dat

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2459
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Načtení bloků podle objektových dat
    Zasláno: 17.led.2023 v 15:01
Zdravím a prosím o nějaký nápad k následujícímu problému.

Dostali jsme SHP soubor (včetně shx, dbf, a dalších) - jde o pasport dopravních značek.
Do civilu to dostanu i s objektovými daty, takže vím, co který bod představuje za značku.
Potřeboval bych ale najít nějaký způsob, jak k témto bodům automaticky (podle objektových dat) vložit příslušnou značku. Je to vůbec možné?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2023 v 18:06
Jestli jsou to opravdu body (point), můžete v importu použít mapování dat a název značky z objektových dat namapovat na název (předem připraveného) bloku.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2023 v 09:28
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2459
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2023 v 14:50
Tak jsem to podle toho Vašeho tipu 13603 zkusil a Thumbs UpClap
Má to jen jeden malý háček, že je potřeba si prozkoumat názvy bloků v SHP a nahrát si potřebné bloky/značky s úplně stejným názvem a ít tak šablonu ... (tedy pokud to v případném jiném zdroji SHP nebude nazváno jinak)
S tím souvisí další dotaz - dokážu nějak hromadně vypsat potřebnou položku objektových dat ?
Děkuji

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2023 v 07:54
Ano, tohle je potřeba. Jde postupovat dvěma cestami.

1) GIS atributy jsou uloženy v doprovodném souboru .DBF, takže ten si můžete předem otevřít v Excelu nebo v nějakém dB prohlížeči a potřebná pole prohlédnout.

2) Druhá možnost je hromadně vypsat objektová data z už načtených entit - to jde např. pomocí přiloženého LISPu (extrahuje OD do .CSV):

Připojené souborylspuploads/9/All_OD2CSV.lsp

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2459
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2023 v 10:03
Děkuji Clap
Na možnost načtení dbf do excelu jsem úplně zapomněl. Je tam problém s češtinou, ale to v tomto případě zas tak nevadí
ZAto ten lisp funguje bezvadně a csv se načte do excelu i s češtinou
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7395:Jak konvertovat atributy bloků na objektová data?
Tip 13603:Načtení bodů z Shape souboru ve formě symbolů/bloků dle OD.
Tip 10386:Jak změnit bod vložení symbolu?
Tip 8127:Jak rychle zjistit barvu entity ve výkresu AutoCADu?
Tip 9802:Příkazem Append nebo Merge nelze načíst DWF (DWFx) do projektu Navisworks (NWF).
Tip 7358:Načtení databáze - modelu MXROAD do AutoCADu Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,202 sekund.