Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 10398 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

vložení vysunutí?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Berger Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vložení vysunutí?
    Zasláno: 21.dub.2023 v 12:39
Poradíte jak dodatečně vložit vysunutí?

Příklad, model vytvořím tak, že nejprve vysunu kružnici 10mm o 10mm , na konci vysunutí opět nakreslím kružnici 15mm a vysunu jí o 15mm atd. Pak si uvědomím , že bych mezi 10 a 15 vysunutí vložil jedno 11 mm tak, že nad 10 by bylo 11 a 15 se posunulo tak, že by bylo až nad 11.

Poradíte?


Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 536
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2023 v 15:06
Dobrý den,

ano, toto je možné.
Je nutné posunout konec součásti a u vysunutí o průměru 15 a výšky 15 předefinovat náčrt.

Podívejte se video (viz přiložený odkaz).

Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
Berger Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2023 v 07:00
Děkuji.
Paradoxem je, že jsem si to přesně takto představoval a intuitivně i vyzkoušel. Tzn vložil EOP za rovinu kam jsem chtěl nové vysunutí vložit. Nakreslil a vytvořil vysunutí, to se vytvořilo, když jsem vrátil EOP překrylo se nové vysunutí těmi původními  a tak jsem se i pokusil redefinovat tzn. posunout to původní nna nové vysunutí a to se už nepovedlo.
Proč se to nepovedlo, vlastně ani nevím dělal jsem ti stejně jako vy. Zřejmě jsem omylem přesouval miso na novou na původní plochu, ono v reálu jde o podstatně nepřehlednější případ než jsem popsal na příkladu, na cca 40 mm mám 22 vysunutí a liší se v daném případě pouze o 1mm jak výškově tak co do průměru.
Ještě jednou dík.

Pokud to někomu připadá komplikované a volil by metodu vytvoření tělesa rotací tak, když jsem začínal nevěděl jsem jaké průměry a výšky budou mít jednotlivé části a postupně jsem je počítal a kreslil. Příklad čist fungující jako pneumatický válec, nejdříve se podle požadovaní síly spočítala potřebná plocha pak se musel spočítat a zvolit těsnící kroužek atd, Následovalo několik ploch pro X kroužky atd. Abych byl zcela konkrétní tak to co jsem vkládal byl milimetr široký a hluboký zápich, kterým jsem vlastně zvětšil plochu mezikruží pneumatického pístu a tím jsem mu zvýšil přítlačnou sílu o cca 8N, důvodem byla  absence ideálních těsnících X kroužků a nutnost použít kroužek s větší deformací a tím i třenim, což jsem kompenzoval pro zichr zvětšením síly na vzduchovém válci.
 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 2,426 sekund.