Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

3D objekt z povrchů |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Ondra67 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.dub.2025 Lokalita: Czech Republic Používám: Civil 3D 2021 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 16.dub.2025 v 18:10 |
Dobrý den, Jsem v Civil 3D nováček, ale zkouším jeden úkol, pro
který by to snad mohl být vhodný nástroj. Chtěl bych se vás zkušených zeptat, jestli lze v Civil 3D
vytvořit prostorové 3D těleso, které by bylo definováno dvěma prohnutými rovinami
nad sebou, které mají totožné souřadnice XY, ale rozdílnou Z souřadnic? Ze souřadnic v tabulce jsem vytvořil tyto dvě roviny nad sebou a ten prostor mezi nimi potřebuji "zhmotnit" jako pevné těleso. A to pak exportovat jako .dxf pak dále do dalších nástrojů na hydrogeologické modelování.
A protože těch těles budu tvořit více, a
některé se budou prolínat, potřeboval bych je od sebe odečíst, aby nedocházelo
k překrývání, ale ve výsledku se doplňovaly jako puzzle. Je tohle možné v Civil
3D provést? Pokud ano, můžete mě prosím navést, poradit? Předem moc děkuji! |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AutoCADovský postup je zde:
|
|
![]() |
|
stikajiri ![]() ARKANCE support ![]() ARKANCE Přihlášen: 17.pro.2024 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil, Plant Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zdravím!
Pokud se jedná o Civil 3D a plochy / roviny byly tvořené jako C3D entita "Povrch". Tak mezi 2 povrchy můžete nechat generovat těleso. Karta Upravit > Povrch > Extrahovat z povrchu > Extrahovat tělesa z povrchu > Možnost "Na povrchu" Toto vytvoří 3D solid mezi 2 povrchy. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,326 sekund.