Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Téma: Vnitřní hranice povrchu Zasláno: 12.úno.2014 v 18:26
Zjistil jsem, že se mi v povrchu terénu nevím proč vytvořila vnitřní hranice (tedy jakási díra v ploše).
V okolí není žádný bod s nulovou výškou, ani bod jinak podezřelý, nejsou tam ani žádné povinné spojnice či jiné zdroje pro povrch terénu. Body v okolí nejsou tak daleko, aby nastala kolize s nastavenou délkou trojúhelníků.
Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline
Bodů: 313
Zasláno: 12.úno.2014 v 19:35
Nemyslel som povinnú spojnicu, ktorú by ste zadával dodatočne. Myslel som hranu trojuholníkovej siete, ktorá sa dá odstrániť pri editácii povrchu a výsledkom býva Vami popisovaná anomália. Iný dôvod ma nenapadá. Možno by pomohol link ma zdojový súbor.
Máte pravdu, jsem hlava sklerotická a neoznačil jsem to
Snad bude stačit popis. V prostoru cca 25-85 m "odshora" (od severu) se nachází zhruba v 1/4 až 1/3 uličního prostoru "odleva" taková lehce šikmá "nudle" šířky 0-0,5m
Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline
Bodů: 1642
Zasláno: 12.úno.2014 v 21:34
Dobrý večer, vysvětlení je celkém prosté. Ve vlastnostech povrchu máte nastavenou max délku spojnice na 60m. Tam vzniká ta díra. Pokud upravíte (zvětšíte) tento limit, díra se zacelí. Nové verze Civilů umožňují nastavit také úhel triangulace, který umí leccos napravit.
Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline
Bodů: 313
Zasláno: 12.úno.2014 v 21:43
už som na to prišiel aj ja, vyskúšal som predĺžiť max dĺžku spojnice, ale výsledok nebol priaznivý (100m). doporučil by som tento parameter zakázať a pre obmedzenie veľkosti povrchu vytvoriť samostatnú vonkajšiu hranicu. zistil som tiež, že problém je predsa vytváraný povinnými spojnicami, pravdepodobne zo zdroja "situácia", č. spojníc 965 ..., skúste prípadne opraviť tento zdroj, ale to sa mi zdá prácnejšie.
Pánové, děkuji Vám za snahu, ale jsem z toho tak trošku jelen (asi už tu jsem moc dlouho)
Přesto poprosím o odpovědi na tyto otázky
ad Martinfolber:
Proč se civil snaží dělat trojúhelníky delší, než daných nastavených 60m (a podélně k té "nudli"), když má kolem poměrně dost bodů s podstatně kratší vzdáleností (a napříč k ní) ?
ad Cestár:
V čem vidíte problém u spojnice situace č. 965? slepý jsem, nevidím problém ...
Délku trojúhelníků jsem omezil kvi přesahům na křižovatkách a na možnost definice hranice jsem zapomněl
Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline
Bodů: 1642
Zasláno: 12.úno.2014 v 22:58
Ať to uzavřeme...jak píše kolega Cestár. Zlobí tam dlouhá povinná spojnice, která má přednost z hlediska triangulace před ostatními body. Její délka je ale větší než 60m.
Děkuji za podněty. Ale protože jsem tam nikde nenašel žádnou povinnou spojnici delší, než 60m, ani pro mne žádnou jinou podezřelou povinnou spojnici a ani laborování s prodlužováním délky trojúhelníků nepřineslo výsledek, odpovídající realitě, doplnil jsem spojnice trojúhelníkové sítě , které civil neudělal. Možná to není správný postup, ale terén konečně vypadá, jak by měl a vnitřní hranice taky zmizela ...
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru