Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6193 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenovkládání podpisů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
icezero79 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.zář.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
PDSU 2014 případně 2013 (mech+inv)
Stav: Offline
Bodů: 40
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vkládání podpisů
    Zasláno: 09.lis.2013 v 19:32
Zdravím

v tuto chvíli řeším takový malý dilema. pracuji na odděleném pracovišti firmy a ostatní kolegové jsou cca 150 km ode mě. Vzhledem k velké frekvenci odevzdávaných výkresů ať už přímo do projektů nebo jejich aktualizace po samotné realizaci mi vzniká u zákazníka trošku problém. Zákazník požaduje aby byl každý výkres podepsán všemi kdo se na jeho tvorbě podíleli - obyčejně autor, nějaká kontrola, svařecí technolog a někdo kdo výkres nakonec schválí.
Používáme Vault Workgroup jako správce dokumentů a tak mě napadlo jestli přímo tato verze neumožňuje to, aby byl po každém úkonu ve schvalovacím procesu doplněn do příslušné kolonky podpis.

pro jistotu to popíšu trošku srozumitelněji ve skutečném postupu

Já jako konstruktér nakreslím výkres a ve vaultu jej ze stavu rozpracováno přesunu do stavu ke kontrole. tím se mi samozřejmě v popisovém poli aktualizují vlastnosti výkresu a chtěl bych, aby byl při tomto kroku vložen i podpis autora (vytvořený třeba jako digitalizovaný obrázek). Podobně by to pak probíhalo v ostatních krocích schvalovacího režimu až do stavu čistopisu ve kterém by byly vloženy všechny podpisy a já bych jen výkres vytiskl.

samozřejmě to jde udělat tak, že prostě ten kdo tiskne (obyčejně já) podepíše všechny ostatní, ale to mi nepřijde zrovna košér řešení a taky se mi většinou nepovede udělat všechny podpisy stejný Tongue


Upravil icezero79 - 11.lis.2013 v 11:47
Zpět nahoru
Roman Kovařík Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 01.lis.2010
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, Vault Family
Stav: Offline
Bodů: 9
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2013 v 09:54
Dobrý den,
standardně to Vault neumí. Všechny tyto informace, jsou uloženy v historii dokumentu v databázi Vaultu a nejsou vpisovány do dokumentu.
Díky programovému doplňku do Vaultu WorkGroup a Professional, který vyvinulo CAD Studio, jsme schopni vám tuto funkčnost na implementovat.
Jedná se o doplněk, který vám dokáže tyto informace zapsat do dokumentů v rámci schvalovacího procesu a také tam vložit datum, případně čas, kdy k přechodům došlo.
Samozřejmě, vám tam tento doplněk nebude vkládat ruční podpisy (parafy), ale vloží vám tam jména uložena v databázi Vaultu, tedy kdo přechod mezi stavy provedl.
 
Doporučuji kontaktovat našeho obchodního zástupce, případně konzultanta, který implementaci Vaultu u vás prováděl a poptat tento doplněk.
 
Hezký den přeji.
 
Zpět nahoru
icezero79 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.zář.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
PDSU 2014 případně 2013 (mech+inv)
Stav: Offline
Bodů: 40
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2013 v 21:02
Pane Kovaříku, děkuji za radu. Mám pocit, že Vault jste u nás ve firmě řešil právě Vy a co jsem zaslechl, tak už jste mluvil s kolegou (ing. Dvořák z Energoservisu) o nějakých podrobnostech. Seděl jsem při tom telefonu kousek od něj. V tuto chvíli některé hodnoty, z těch co jsou v iVlastnostech, do rohového razítka případně do kusovníku samozřejmě převádíme. 
Můj původní nápad směřoval právě k těm ručním podpisům a byl tak trošku řešením toho, že zákazník chce výkresy i technické zprávy odevzdávat s podpisem těch, kdož jsou uváděni ve vlastnostech dokumentu. Pak může být s podpisováním lidí, kteří jsou na dvou různých místech, problém stíhat původní termíny, které jsou někdy dost napnuté. Napadlo mě to po shlédnutí jedné dokumentace od dodavatelské firmy, která tam podpisy očividně vloženy měla. Netuším sice co používají za správce dokumentů, ale napadlo mě se zeptat jestli by to nešlo i ve Vaultu.
Takže uvidíme jak se s kolegou Dvořákem domluvíte.

Díky Honza

Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2013 v 07:36
Je skutečně srandovní, jak v dnešní době někteří lidé stále bazírují na razítkách a ručních podpisech. A je marné jim cokoli vysvětlovat. Pro tyhle lidi vkládám do výkresů, faktur apod. naskenované obrázky a pracujeme tak s podpisy všech lidí ve firmě. A pro skutečné zajištění pravosti dokumentů jsou elektronické podpisy a záznamy v PDM.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2013 v 08:28
A co takhle naučit kolegu Váš podpis? LOL

Jinak ještě jsou možnosti nechat si někde vyrobit razítko (Trodat nebo nějakou bramboru) s podpisem a po každém tisku to orazit. A nebo něco ve stylu jak psal pan Seiner. Naskenovaný obrázek nebo případne mít vytvořený nějaký blok nebo načrtnutou značku ve výkresu, kdy před tiskem výkresu by se tam vždy vložila.
Václav Dušek
Zpět nahoru
icezero79 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 27.zář.2011
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
PDSU 2014 případně 2013 (mech+inv)
Stav: Offline
Bodů: 40
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2013 v 19:48
no k tomu naskenovanému obrázku právě mířil můj dotaz, s tím jestli by to nešlo udělat automaticky - prostě mít na serveru jpg s podpisy a ty by si do kolonky vložil při změně stavu sám vault... 
ale po pravdě, ten nápad pana Duška s razítkama nezní vůbec blbě 
Zpět nahoru
waldosinka Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 30.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 489
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2013 v 06:59
myslim zeby sa to dalo z vytvorenim makra
zdraví waldosinka :)
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2013 v 07:18
Původně odeslal(a) icezero79 icezero79 napsal(a):

no k tomu naskenovanému obrázku právě mířil můj dotaz, s tím jestli by to nešlo udělat automaticky - prostě mít na serveru jpg s podpisy a ty by si do kolonky vložil při změně stavu sám vault... 
ale po pravdě, ten nápad pana Duška s razítkama nezní vůbec blbě 
Pochopitelně "aby se vlk nažral..." tak by to šlo (v tom případě bych se přimlouval pro tu bramboruSmile). Ale systémově správně je, aby příznak podpisu byl svázán s faktickým schválením dotyčné osoby. Pokud má CAD Studio doplněk, který umí vložit příznak, který potvrdí ověření v rámci schvalovacího procesu (o to by mělo jít zákazníkovi především - že byl výkres opravdu dotyčnou osobou prověřen a ne, že na něj někdo nafalšoval nebo natisknul bramborou tři podpisy), nešlo by jej doprogramovat o vložení naskenovaného podpisu? Anebo zkuste přesvědčit zákazníka, že v rámci používání Vaultu se vkládají tištěné podpisy právě při procesu schvalování dokumentu.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4383:Jak z DWG výkresu odstranit elektronický podpis?
Tip 8282:Jak k DWG výkresu připojit elektronický podpis?
Tip 3170:Jak doplnit jiný časový zdroj pro digitální ID (podpis)?
Tip 11385:Automatický podpis schvalovatele na výkresech Inventoru.
Tip 1627:Jak ověřit pravost obsahu výkresu pomocí digitálního podpisu?
Tip 10257:Digitální (elektronický) podpis CAD souborů ve formátu DWFx.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,203 sekund.