Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2199 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Design asistant

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Design asistant
    Zasláno: 18.led.2019 v 09:36
Dobrý den,
používáme oddělená data pro tvorbu nabídkové, projekční a výrobní dokumentace, aby při případné změně modelu sestavy nebo dílu se tato změna neprojevila také v jiném výkrese. Protože zatím nemáme Vault používáme pro vytvoření kopie návrhu (tak se to myslím nazývá ve Vaultu) design asistant. Abychom mohli data kopírovat, je nutné zadat nový název souboru, a k tomu se pojí moje otázka.

Je možné, abych nemusel každý soubor pojmenovávat zvlášť, abych nastavil automaticky přidávanou předponu, nebo příponu, která by se přidala do původního názvu souboru pro všechny kopírované soubory, tak jak je to ve Vaultu při kopírování návrhu?


Děkuji za odpovědi, popřípadě tipy, jak toto vyřešit, protože ve chvíli, kdy potřebujete zkopírovat sestavu o cca 50 dílech (součástech) je to jednotlivé zadávání názvu souboru poměrně zdlouhavé (slušně řečeno).


David Rejlek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 10:24
BTW na kopírování návrhu stačí Vault BASIC. Wink
Ten je součástí Collection s Inventorem co vím, takže "zdarma". Pokud tedy nemáte v pronájmu samotný Inventor.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 10:53
To ano, Vault basic je zdarma, myslel jsem si ale, že ji nebudu potřebovat když ji zatím nepoužíváme pro archivaci dat. To pro mě bude znamenat instalaci konzole a další nastavování a přizpůsobení síťe? Nebo stačí jen nainstalovat Vault clienta a jedeme? To se mi nezdá...
V předchozím zaměstnání jsme používali Vault Proffesional. Tam jsme aplikaci používali i pro schvalování dokumentace, takže konzole byla umístěna na serveru a každý uživatel měl nainstalovaného clienta, který se přihlašoval k databázi.
To mi přijde dost komplikované na to, že potřebuji "jen" dělat jinak nazvané kopie modelů a sestav.
Proto jsem si myslel, že použiji design assistant a bude po nerváku, ale objevila se takováto komplikace :(.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 11:03
Dobrý den.
Na tohle používám  v Inventoru příkaz "Kopie modelu iLogic" (v Inventoru bez otevření souboru na ribbonu "Nástroje", panel "iLogic").
Příkaz otevře dialog, ve kterém se po vybrání vrcholové sestavy automaticky vyberou i vložené podsestavy a detaily. Výkresy je nutno dovybrat ručně. Ke kopírování lze přidat i soubory mimo Inventor (výkresy ACAD, Office dokumenty - např. řídící ecxelovské tabulky).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/ILK_01.jpg


Po přechodu na další krok můžete nastavit, zda chcete nový projekt, jaká bude cesta pro uložení a příponu či předponu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/ILK_02.jpg


Trochu nevýhodou je, že příkaz v cílovém adresáři vytvoří celou strukturu adresářů počínaje adresářem projektu. To ale snadno změníte přesunutím v nějakém správci souborů ...
Mašek
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 11:09
Ok. Děkuji za tip. Teď už tu jen musím někoho přesvědčit, že doplněk Ilogic opravdu potřebujeme :).
Děkuju moc a hezký víkend.

David Rejlek
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 12:41
Máme tedy jen Inv2018, ale iLogic by měl být nedílnou součástí Inv. Alespoň si ineuvěědomuju, že bych musel jeho instalaci zaškrtnout. A tenhle příkaz je tam z už zabudován.
Přeji pěkný víkend.
Mašek
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 12:56
Máte pravdu, omlouvám se, spletl jsem si ilogic s utilitou od CAD studia.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 394
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 13:34
masa1: zajímavá funkce, tu jsem neznal Wink Thumbs Up
 
Rejlek: asi máte na mysli utilitu X-tools Wink
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2019 v 14:12
Přesně tak
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2661:Jak z výkresu Inventoru otevřít přímo danou součást?
Tip 7234:Jak vytvořit jinou variantu modelu z kopie sestavy Inventoru?
Tip 480:Používáte program založený na release 2000i/2002/2004 a nechcete být obtěžováni oknem Active Assistance?
Tip 11325:Jak zkopírovat sestavu včetně souvisejících výkresů?
Tip 9162:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2014.
Tip 8541:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2013.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.