Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4490 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zavazbení posuvu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zavazbení posuvu
    Zasláno: 08.led.2021 v 11:02
Může někdo poradit s vazbou posuvu drážky vůči díře ve směru který je zavazben úhlem?

Dík
Připojené souboryzipuploads/36894/Sestava1.zip

Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2021 v 20:51
Dobrý den,

poslal jste pouze soubor sestavy. Musíte ještě poslat ještě podřízené dokumenty (nejlépe přes Pack & Go).

Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2021 v 22:53

Připojené souboryzipuploads/36894/M.zip
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 09:18
Dobrý den,

pro tyto případy se používá přechodová vazba. Ta ale pro váš případ nejde použít, protože plocha drážky a plocha díry jsou vnitřní plochy. Aby šla tato vazba použít, musel byste mít v díře např. čep (jeho válcová plocha je vnější plocha).

Musíte tedy použít vazbu tečnosti, kde vyberete vnitřní rovinou plochu drážky a válcovou plochu díry.

Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 13:29
Děkuji za radu ,funguje.
Ještě mám dotaz.
Kreslím měrku a stupnice je jako na posuvném měřítku.
Abych dostal na výpalek čárky stupnice ,tak to dokresluji až ve formátu IDW.
Potřeboval bych poradit jak to vytvořit v IP.Čísla jdou pomocí reliéf ,ale čáry nejdou



Děkuji
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 14:45
Čáry musíte nakreslit do náčrtu jako úzké obdélníky a ty potom vysunout.
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 18:31
To vím ,ale nějak jednodušeji?
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2021 v 15:28
Žádný jiný způsob mě nenapadá.
Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2021 v 16:48
Jedna ryska a pole prvků?
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1459
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2021 v 17:21
Ještě k tomu vazbení. Možná lepší, než použití tečné vazby, je použití pracovních geometrií a nastavení rozsahu vazby.

Pro gravírování čárek je rozhodně nejlepší nakreslit jednu čárku a rozkopírovat polem.

Připojené souboryzipuploads/9996/Posuv.zip

Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 260
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2021 v 21:23
Ano ,dělal jsem to pomocí obdélnikového pole ,ale to nejde v souásti vysunout tak jsem to musel dělat až ve výkrese pomoví náčrtu.chtěl jsem to mít i v modelu ,ale tam asi jen obdélník a reliéf.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2021 v 21:54
rysky dělám tak, že nakreslím obdélník např. 0,3x5mm a dám vysunutí (řez) hloubka 0,3mm. Takto vytvořenou rysku namnožím pomocí pole.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.