Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4171 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Funkce stavy modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Funkce stavy modelu
    Zasláno: 19.lis.2022 v 19:02
Dobrý večer ,
může někdo poradit s funkcí stav modelu ?
Měl jsem za to , že to funguje následovně ale bohužel se nedaří
-vytvořím nový přejmenuji polotovar a vytvořím
-vytvořím nový přejmenuji otvor a vytvořím otvor
Ve výkrese výkresový pohled - stav modelu- se zobrazí jako hlavní se všemi úpravami
v polotovaru pouze polotovar a v otvoru polotovar i otvor a postupně další  úpravy.

D
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36894/Bez_názvu.jpg

íky

Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2022 v 18:51
Dobrý den,
ano, takto to funguje. Kouzlo je v té ikonce tužky u Stavu modelu na prvním řádku, pokud to svítí tak, jak je to na obrázku, upravují se všechny stavy. Pokud je ikonka tužky jen u vybraného stavu, upravuje se jen vybraný stav.
Nové stavy, podle vámi požadovaného postupu by se měly tvořit tak, že svítí ikona tužky jen u stavu, který právě vytváříte. 
Pokud jsou aktivní ikony tužky aktivní u všech stavů a upravujete "Hlavní" pak se prvek doplní do všech stavů. To vše má pak propojení i na nadřené entity jako jsou sestavy či výkresy. 
Je to spíše na školení, či drobnou konzultaci.
Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Charlee Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2022 v 12:04
Super funkce, ale ve verzi 2021 není Unhappy
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2022 v 11:19
zkusil jsem stav modelu využít na sestavu viz. níže.

Jde nějak nastavit, aby v kusovníku se zobrazili jen díly, které nejsou vypnuté ve stavu modelu?
Kusovník je vždy "full" jen sloupec KS je s 0 u těch vypnutých:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18210/2022-12-21_11_16_49-Window.png


Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022
Stav: Offline
Bodů: 404
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2022 v 11:21
není no SmileSmileSmile

je to novinka právě verze 2022 kdy Stavy modelů nahradily Úrovně detailů Wink

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.