Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12345 6> archiv |
Autor | |
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
Urcite je to lepsi reseni. Ten zapomenuty ramecek pri tisku je zarny priklad. Chtel jsem to jen zjednodusit, ale pochopitelne je lepsi Vami navrhovana moznost.
S.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Mě osobně se wipeout líbí napevno, protože abych jej mohl vypínat, tak bych jej musel dát do stavu viditelnosti, který je nyní určen pro zobrazení odkazové čáry a více stavů viditelnosti přidat nelze.
Proč si myslíte, že by to uživatele mátlo? Předpokládám, že většina z nich má rámečky u wipeoutu vypnuty, tak mě nenapadá vlastně teď důvod proč jej tam nedat napevno. Víceřádkový atribut nelze pro hodnotu výšky použít z důvodů nespolupráce s LISPem, ale např. u popisu pod výškou již víceřádkový atribut použit je. Samotného by mě ale zajímalo, kde přesně se nastavení masky textu pod víceřádkovým atributem nastavuje, prosím? |
|
![]() |
|
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
Je pravda ze napevno bude wipeout asi jednodusi. Cili pokud si to uzivatele pohlidaji, aby byl ramecek vypnuty (coz ovsem nelze predpokladat - zname se :-) ), tak s tim nebude problem.
Pri nejhorsim se vyskova kota vytiskne i s rameckem, ale citelna na jakekoliv pozici. A komu bude vytisknuty ramecek vadit, tak si vykresy vytiskne znova a priste uz si na to bude davat pozor :-). S.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Anebo by šlo zakomponovat do lispu přímo příkaz, který automaticky vypne zobrazení rámečků a oznámí to uživateli? Co na to alfred?
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Vetsina uzivatelu Wipeout nepouziva a neumi s nim delat. Ramecky se zapinaji/vypinaji ikonou v Expresstools a tu spousta lidi nema zapnutou. Jinak vetsina lidi ma jiste ramecky u wipeoutu zapnuty - i v defaultnich sablonach to tak je. Podle me to zkonci tak, ze si clovek vlozi blok, rekne si ze je tam oslivej ramecek o kterem nevi jak ho dat pryc a tak blok nebude pouzivat. Maska u viceradkoveho atributu se nastavuje v editoru textu atributu (prave tlacitko). Ten editor vzdalene pripomina oresany editor mtextu. Upravil alfred - 20.led.2011 v 15:18 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zapnout nebo vypnout ramecky v LISPu by technicky nebyl problem, ale myslim, ze to lidi bude dosti stvat. Pokud nekdo pouziva wipeout, tak potrebuje videt ramecek a ten vypne az pro tisk. Vlozeni koty by mu to neustale vnucovalo. To je jako by LISP potreboval vypnout OSNAP a nevratil ho zpet. Nebo oblibene FILEDIA. To se mi fakt nelibi. Jestli nekam chcete pripsat hlasku jak se vypina ramecek u Wipeoutu, tak klidne, ale natvrdo ho vypinat se mi nelibi. Agument proc mit blok bez wipeoutu je jeste jeden. Predstavte si, ze kotu umistujete na obydejne vybarvene plochy. Kota s wipeoutem pak bude vypadat velice osklive. Vyskova kota VZDY LZE umistit tak aby byla citelna, jen to da nekdy praci. To neni jako popis nebo zarizovaci predmet... Schvalne si ten blok zkuste par tydnu pouzivat. |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Zdravim. Výškovou kótu už pár týdnů v plné spokojenosti používám, s jedinou vyjímkou a to, jak píše alfred, plnobarevnou plochou. Pokud si dobře pamatuji dokonce se Překrytí prokousalo i naskenovaným výkresem. Překrytí umisťuji výhradně do bloků (výšková kota, bubliny PSV, razítka apod.) s vypnutým zobrazením rámečku ve výkresu. A pokud to někoho neznalého bude zajímat, zobrazení rámečku řídí přepínač R pod příkazem Překrýt. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jen prosim mi uniklo - jakou vyskovou kotu? Wipeout do sve koty umistil PepaR tusim vcera... Predpokladam, ze pisete o nejakem svem bloku, kde je pouzit wipeout. Nebo se pletu? |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ad wipeout u víceřátkového atributu) Děkuji za tip, já to hledal ve vlastnostech.
ad vypnutí rámečků) Dle mého již toto není dávno záležitostí jen Express Tools, ale že se to přestěhovalo do standardní výbavičky AutoCADu. ad ráměčky pro wipeout) Tuto reakci jsem čekal, ale nedalo mi to abych to nevznesl do pléna jako možnost. ad překrytí celkově) Souhlasím s názorem, že s kótou lze vždy hýbat a napasovat ji, aby byla čitelná. Navíc wipeout může pro jistou skupinu uživatelů znamenat spíše obtíže, proto od něj upouštím. Pokud by byl někdo opačného názoru, sem s ním.
Upravil PepaR - 20.led.2011 v 16:50 |
|
![]() |
|
![]() |
Je pravdou, ze by to patrne prineslo vice komplikaci :-).
A se soucasnym blokem se manipuluje daleko lepe nez s predchozi verzi a tak se da kota asi v 99% pripadu umistit citelne. Jak rikam byl to jen napad S. P.S.: A koneckoncu v tom jednom procentu pripadu neni problem ten wipeout vytvorit samostatne :-).
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mel jsem na mysli prikaz "_tframes", ktery je v Express. Popravde o zapinani/vypinani ramecku u prikazu _wipeout jsem nevedel. Tento prikaz ani entitu prakticky vubec nepouzivam. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pravda, problém vytvořit si wipeout v případě zkušenějších uživatelů asi nebude, ale ruku na srdce, moc lidí, co by znali wipeout neznám. Proto jsem předpokládal, že kdyby nás někdo na wipeout ukecal, tak by jednoduše přidal popis do návodu, který mám k této výškové kótě přichystán. Upravil PepaR - 20.led.2011 v 16:50 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak a ještě poznámka k automatickému přidání "+" u kladných hodnot, kde bych chtěl poděkovat aldovi za vzorový blok jeho výšky a nápad umístit znaménko "+" jako řetězec natvrdo před hodnotu výšky, který by se vypínal stavem viditelnosti. Je to jedna z možností, jak to vyřešit, já osobně jí nakloněn nejsem, ale jsem otevřen názorům ostatních.
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak se stejně ještě vrátím k tomu wipeoutu :-). Já věděl, že mě to nenapadlo jen tak a dovolím si teda oponovat názoru, že skoro vždy lze kótu umístit "čitelně".
Pochopitelně mě to napadlo zas až u výkresu kůli kterému jsem s tím začal :-). Čili jak umístit kótu "čitelně" pokud v okolí je jakákoliv šrafa (ne solid, ale např. zemina, násyp, plot.... prostě jakákoliv větší šrafovaná plocha)? V ten okamžik se wipeout hodí a nejde je o "pár" kót. Odhadem je to cca 30% kót v jednom řezu. S.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Vím, co máte na mysli a čekal jsem, zda se někdo ozve.
Příklad: Kótování výšek u základů v řezu, viz obrázek. Upravil PepaR - 20.led.2011 v 18:14 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Uznávám, ze nekdy je to velmi slozite a pracne.
Tvrdit, ze to jde vzdy je velice silne tvrzeni. Navic "citelnost" je znacne subjektivni vec. Dovolim si vsak tvrdit, ze v naprosto drtive vetsine pripadu lze problem vyresit lepsim zpusobem, nez umistenim wipeoutu pod vyskovou kotu. ![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Je to docela výzva a tak jsem dumal a dumal, a připravil 4 varianty bloků s překrytím.
Která se Vám líbí? Upravil PepaR - 20.led.2011 v 19:06 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Podle meho nazoru jsou dobre "Kota_vysky_R_W4" a "Kota_vysky_R_W3.
U "Kota_vysky_R_W3" bych prvotni vlozeni nechal bez whipeoutu (to se da u me asi dle predchozich prizpevku cekat ![]() Je otazka, zda nechat u druheho atributu rovnou masku ci ne. Nakonec v editoru atributu to jede pak zapnout/vypnout. Nechte to tak jak se Vam hodi. Nazev volby zapnout/vypnout wipeout bych nenazval "Zobrazit ramecky prekryti" ale jen "Zobrazit prekryti" nebo "Zobrazit PŘEKRYTÍ pod kótou". Prece jen volba zobrazeni ramecku prekryti (wipeoutu) je neco jineho. Jestli se ve finale rozhodnete blok s wipeoutem, tak by asi di toho lispu mela pribyt rada na to jak oramovani vypnout. Treba takhle: http://alfredcadpage.wz.cz/download/kotvysk+wipeout hlaska.lsp PS. Je to externi odkaz - nejak dnes nejde nahravat soubory |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12345 6> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,700 sekund.