Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <1 23456> archiv |
Autor | ||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Mě osobně se líbí víc W3, protože tam není navíc ta malá čárka (které se člověk nevyhne, pokud chce zkombinovat stav viditelnosti a vyhledávací parametr).
Souhlasím. Jako výchozí bych to dal bez masky, protože výškovou kótu obvykle vkládáte tak, aby byla dobře vidět. K názvu, cestou do práce jsem nad tím přemýšlel a už tak se mi zdají popisy stavů viditelnosti dlouhé, proto děkuji za návrh. Co byste ale říkali následujícím popisům:
U atributu popisu bych masku ponechal standardně, protože v případě více řádků by se wipeout nepřizpůsobil a pokud to někomu bude vadit, může si to vypnout. Navíc, jak často doplňuje člověk popis pod výšku, tzn. že např. u plnobarevných ploch by neměl být problém když nic nevyplníte nebo si to vypnete napřímo. Můžete vyzkoušet. Děkuji za doplnění do lispu, Hlášku pak vyzkouším. |
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
Vyhnul bych se tomu slovu "ramecek". nezapinate prece ramecek, ale prekryti (s rameckem ci bez) dle aktualniho nastaveni wipeoutu.
Lepsi se mi zda:
Jinak minochodem, nevite proc tam je ta mala tecka - viz. napravo na obrazku (diakritika uz je vyresena) http://www.cadforum.cz/forum/thumbnailimage.aspx?height=64&FileName=uploads/20110120_070437_VYSK_KOTA.png Upravil alfred - 21.led.2011 v 08:40 |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
První varianta se mi líbí češtinářsky víc. Ano, diakritika byla díky Vašemu upozornění již opravena. Pokud ano, tak vskutku nevím, protože mě se tam nikdy nezobrazovala a to jsem to zkoušel na verzi 2008 a 2011. PS: U varianty W4, je tam ta čárka (tečka) záměrně.
Upravil PepaR - 21.led.2011 v 08:44 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
Ano, obrazek jsem nahraval v jednom z predchozich prizpevku. Pri prasni prizpevku se zobrazil, po odeslani zpravy ne. Odkaz na obrazek je: http://www.cadforum.cz/forum/thumbnailimage.aspx?height=64&FileName=uploads/20110120_070437_VYSK_KOTA.png Da se to odhalit pokud si zapnete tloustku caru 2mm. Uz jsem na to ale prisel - mate tam usecku s nulovou delkou. PS. jen by mozna bylo dobre misto: Odkazová čára NE - Překrytí pozadí NEdat Odkazová čára NE; Překrytí pozadí NE Upravil alfred - 21.led.2011 v 08:44 |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ano, už ji vidím, byla tam zapomenutá úsečka. U bloku W3, jsem to již opravil a to včetně názvu stavů viditelnosti a výchozího stavu, který je nyní bez překrytí.
Jako oddělovač se mi ; moc nelíbí, použil jsem tedy |. |
||
![]() |
||
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
|
Osobne se mi libi R W3.
S.
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Děkujeme za ohlasy a připomínky a přikládám poslední verzi výškové kóty pro zpřipomínkování.
Přikládám i druhou variantu, která podporuje měřítka poznámek. Otestujte ji prosím a sdělte nám své pocity ;). Upravil PepaR - 23.led.2011 v 19:41 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Par testu a par poznamek.
Obrazek 1: A. Pokud je v dolním atributu maska, tak se na vyplněné ploše dělá tenká čárka. B. Pokud se maska dolního atributu ručně vypne tak to tam není Návrh: vypnout masku Obrazek 2: Na obrázku je postup, který vede k tomu, že spodní čára a wipeout pod textem není pod textem. ![]() Pomůže až resetování bloku a pak správné protažení čáry PŘED vepsáním textu za pole. Návrh: a. buď to neřešit b. udělat protahování čáry a textu bez posunu atributu a udělat možnost samostatného posunu textu. Obrazek 3: Malá písmena sahající "pod řádek" zasahují mimo wipeout. Obrazek 4 (blok s poznámkami): A. vložený blok s měřítky 1:100 a 1:50 B. kopie bloku A - kopie pomocí příkazu KOPIE (_COPY) ... vše je v pořádku C. kopie bloku A - kopie pomocí příkazu KOPIE (_COPY) a popotažení bloku za vkládací uzel bloku - popotáhne se jen jedno měřítko. Řešení neznám. Pokud se přidá parametr Bod s akcí Posunutí, tak se stěhuje atribut jinak než blok. Možná to není chyba ale vlastnost - prostě je potřeba (nebo možnost) v každém měřítku poznámek umístit blok mírně jinak. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ad Obrázek 1) Máte pravdu, je to tam dokonce i při tisku. Asi odstraníme masku dolního textu nebo můžeme přidat masku jako wipeout pro jeden řádek?
Ad Obrázek 2) Nechci z toho dělat šílený blok s šíleným počtem hejblátek. Proto to nebudu řešit. Ad Obrázek 3) Rozšířím wipeout. Ad Obrázek 4) Řešení není, jde o standardní chování bloků s měřítky poznámek, kdy pro různé měřítko poznámek může mít jediné vložení vícero umístění. Teď je otázka zda neupravit blok na měřítka poznámek, ale bylo by nutno otestovat chování při různé pozici.
Upravil PepaR - 25.led.2011 v 17:56 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
ad1. byl bych pro zruseni masky bez wipeoutu. Masku si kazdy muze pridat rucne (pokud to umi :D). Druhy radek u vyskove koty se bude asi vyuzivat mene. Pokud to ale casto potrebujete, tak tam ten wipeout dejte. Teoreticky jde pridat do GGmenu vice bloku a to ktery se bude vkladat se muze ridit nastavenim promenne. Na zacatku funkce bude nastaveni a rucni editaci si to muze kazdy zmenit sam... |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
To s více bloky není špatný nápad, ale zbytečně bychom to komplikovali. Víte jak je to přece s větší možností výběru (např. v obchodech)... že nakonec stejně nic nevyberete, protože jste unaveni tím rozhodováním.
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Připomínky zapracovány a přikládám 16-tou verzi výškové kóty.
Změny:
Je zajímavé, že odečítání automatického pole funguje i pří více variantách měřítek jediného vložení bloku. Pravděpodobně každé měřítko má svou Yovou souřadnicí. Pokud by byla kóta vpořádku, tak pro vkládání skrze LISP bych ponechal blok výškové kóty bez měřítka poznámek a pro pokročilé uživatele, kteří by používali výškovou kótu s dynamickým polem bych standardně aktivoval měřítka poznámek. Souhlasíte? Upravil PepaR - 26.led.2011 v 07:56 |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ad Obrázek 2) Nedalo mi to a vracím se k problému, nakonec jsem doplnil body pro možnost posunu textu a popisu. Posun atributu na protažení je zachován. Přikládám další, snad už poslední verzi. Změny:
Upravil PepaR - 26.led.2011 v 22:03 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
U bloku jsem neodhalil zadnou chybu. Jen by to chtelo blok projit a vycistit co se da. Pri vlozeni bloku se prida kotovaci styl "GG_50_VEN"a to asi neni potreba.
Asi by mel byt pouze najeky styl pisma pro atribut. To same plati i pro statickou vyskovou kotu bez pole. Dale prikladam novou verzi utility 1.50dev Je pridana zavislost poctu desetinných mist v kote na nastaveni lednotek (viz promenna LUPREC ) Je pridana moznost snadne konfigurace jmena vkladaneho bloku - nastavuje se editaci souboru, pricemz se nazev bloku uvadi jen na jednom miste. Nazev bloku je ulozen v promenne, ktera se nastavi pri nacteni LISPu. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Otázka pro zkušenější, lze vůbec docílit toho, aby v DWG souboru nebyl žádný kótovací styl? Upravil PepaR - 03.úno.2011 v 13:38 |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
A je to tady, jsme ve finále:
Čekáme chválu, kritiku, připomínky nebo nám můžete z vděčnosti poslati, buchtu či lahvinku od maminky. Upravil PepaR - 06.úno.2011 v 18:08 |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Přikládám ještě náhled na zakomponování v GGmenu pro případnou kritiku.
|
||
![]() |
||
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
|
Tak já tedy chválím :-). Skvělá práce. Je tedy škoda, že nelze využít měřítka poznámek (to aby byl splněn požadavek na kritiku a připomínky). A lahvinku bych zaslal, ale nevím kam :-) a navíc poštou...no nevím. Spíš bych ji mohl přivézt do Brna do školy až budu mít cestu :-). S.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <1 23456> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,859 sekund.